Gulerods spread med kikærter

Denne gulerods spread er vanvittig god. Konsistensen er blød og lækker, og så er smagen meget smagfuld. Man kan bruge den til et hav af ting; som spread/smørepålæg, dip eller tilbehør. Den er virkelig god i en sandwich eller toast/panini.
Den er desuden ret god i det veganske køkken, når der skal findes alternativer til pålæg.
Jeg tænker også, at den både kan fungere på et brunchbord og til tapas.
Gulerods spread (1 glas)
400 g gulerødder
1 lille rødløg (ca. 50 g)
1 fed hvidløg
1 spsk rapsolie + 2 spsk rapsolie
80 g kikærter (færdigkogte. Dem fra dåse kan sagtens bruges)
30 g solsikkekerner
Citronsaft fra 1/2-1 citron
5 spsk vand
Salt og peber
- Skær gulerødderne og løg i mindre stykker. Pres hviløgsfedet. Bland det hele i en frostpose sammen med 1 spsk olie.
- Kom det i et ovnfast fad eller på en bageplade med bagepapir. Bag det i en 200 grader varm ovn omkring 20-25 min.
- Lad kikærterne dryppe af imens.
- Rist solsikkekernerne på en varm pande til de er gyldne.
- Når det er bagt færdig i ovnen (en gaffel kan nemt stikkes igennem gulerødderne) kommes det hele i en food processor sammen med kikærter, solsikkekerner, 2 spsk olie og vand. Blend det hele sammen.
- Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Kom det på et glas, som er blevet skoldet.
- Opbevar det på køl i en uges tid.
Ingen kommentarer endnu