Grøn smoothie med edamamebønner

Grydebrød med oliven

Grydebrød med oliven

Grydebrød er et skønt brød med en sprød skorpe og blød midte. I dette brød er der tilsat oliven for at give det ekstra smag. Det kan bruges til f.eks tapas – her vil det passe rigtig godt med noget pølse, ost, tapenade og andre dips. Jeg har desuden brugt det som sandwichbrød. Her fungerer det også rigtig godt!

Grydebrød med oliven

Der er bare ikke noget bedre end nybagt, lunt brød – med smør. Jo, så skulle det lige være at bage med en god veninde. Jeg lavede grydebrødet med min veninde, Maria. Og her fik vi da også nydt et par skiver med smør på 😉

Grydebrød med oliven

Grydebrød med oliven (1 stk)


25 g gær
6 dl lunken vand
1 spsk salt
1 spsk kokossirup (Alternativ: flydende honning)
250 g speltmel
350 g manitobamel
100 g sorte stenfrie oliven

Hævetid: 2 timer

Bagetid: ca. 55 min (35 min med låg, og 20 min uden)

  • Rør gæret ud i vandet.
  • Tilsæt salt, sukker og melet. Rør på røremaskinen i ca. 10-15 min til dejen er smidig. Den er dog en smule våd. Tilsæt til sidst oliven og rør i 2 min.
  • Hæv dejen ved stuetemperatur i 2 timer under et fugtigt klæde. Den kan også godt hæves natten over på køl (så skal du kun bruge 10 g gær).
  • Sæt den tomme støbejernsgryde (ca. 4 l) i ovnen. Tænd ovnen på 250 grader. Lad gryden blive varm sammen med ovnen.
  • Når de begge er rigtig varme, så tag gryden ud af ovnen (Pas på! Den er virkelig varm), og hæld dejen ned i gryden. Læg låget på.
  • Bag nu brødet i 35 min i ovnen. Derefter fjernes låget, og brødet får lov til at bage i yderligere 20 min (så skorpen bliver sprød).
  • Når brødet er bagt færdigt, tages gryden ud af ovnen. Du burde kunne vende brødet ud af gryden. Lad det hvile i en halv time.
  • NU er det klar til at blive spist!

Grydebrød med oliven

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grøn smoothie med edamamebønner