Bønne spread med gurkemeje og spidskommen

Bønne spread er rigtig god i sandwiches, til tapas og som tilbehør. Denne version er lavet på butter beans og smagt til med bl.a. gurkemeje (nok mest for den flotte gule farve), spidskommen, hvidløg, salt og peber.
I dag har jeg været i køkkenet med min veninde, Maria. Det kom der blandt andet denne lækre og sunde bønne spread ud af.
Den er rigtig fin som smørepålæg – især i det veganske køkken, hvor man til tider har lidt svært ved at finde alternativer til rugbrødsmaden med leverpostej. Brug den på knækbrød, kiks eller brød. Det er en nem, billig og smagfuld smørepålæg. Du kan også bruge den som dip til grøntsagsstænger! 🙂
Lækker og nem bønne spread med gurkemeje og spidskommen
1 ds butter beans (240 g drænet)
2 spsk vand
1 fed hvidløg
1 tsk gurkemeje
½ tsk spidskommen
3 spsk citronsaft
Salt og peber
- Blend alle ingredienserne til en ensartet masse i en food processor.
- Smag til med salt, peber og e.v.t. citronsaft.
Ingen kommentarer endnu