Varm chokolade med flødeskum

Sundere æggesalat med hytteost

Sund æggesalat med hytteost

Æggesalat fyldt med gode ingredienser. Det er lige, hvad denne hjemmelavet udgave er. Mayonnaisen er nemlig skiftet ud med hytteost, og så er der jo ikke alle de mystiske tilsætningsstoffer, som man finder i dem, der er i køledisken. Prøv den, den er virkelig nem – og med få ingredienser. Perfekt i sandwichen eller på frokostbordet – herunder især i påsken og julen. 

Jeg har nu lavet den i mange år og tænkte derfor, at det var på tide, at den blev skrevet ned. Jeg spiser den tit ovenpå et ristet stykke rugbrød – det er simpelthen så godt. Det bedste af det hele er, at det tager ingen tid at lave æggesalaten. Hvis du opbevarer den i en tætsluttet beholder, vil du have æggesalat til frokost i nogle dage. Dét er da luksus 😀

 

Sund æggesalat med hytteost

Sundere æggesalat med hytteost – Utrolig simpel opskrift


3 æg
1 forårsløg
6 cherrytomater
4 spsk hytteost
1 tsk karry
Lidt purløg/karse
Salt og peber

  • Kom æggene i en lille gryde. Fyld vand i, så det dækker lidt under halvdelen af æggene. Læg låget på.
  • Tænd for varmen. Når vandet koger skruer du helt ned, så det ikke buldrekoger og æggene ødelægges. Fra det begynder at koge tænder du dit æggeur – 6,5 min. Her vil æggene være tilpas hårdkogte. Hæld koldt vand på dem, så de køler af. Pil dem.
  • Kom de pillede æg i en skål og mos dem groft med en gaffel.
  • Snit forårsløget fint (også den grønne del).
  • Skær cherrytomaterne i kvarte.
  • Kom hytteost, forårsløg og karry i skålen med æg. Rør godt rundt. Smag til med salt og peber. Tilsæt tilsidst cherrytomaterne og vend dem i.
  • Pynt æggesalaten med lidt purløg eller karse.
  • Opbevares i en tætsluttet beholder på køl.

Sund æggesalat med hytteost

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Varm chokolade med flødeskum