Grøn pesto

Nemme æggemuffins

Nemme æggemuffins med grøntsager

Æggemuffins er en rigtig dejlig ting. De kan bl.a. bruges som morgenmad (e.v.t. til noget ristet brød), på brunchbordet, picnicturen, madpakken eller den nemme løsning til aftensmadsbordet. Egentlig kan man tilsætte lige det, som man har i køleskabet. Det var det, som jeg gjorde. Så hvis du ikke liiiige har pesto eller bare vil lave dem simple, så kan du sagtens udelade både pesto og solsikkekerner – eller en tredje ingrediens. De kommer nok til at smage rigtig godt alligevel! 🙂 Hvis de skal bruges til madpakken, så kan de sagtens laves dagen før.

Nemme æggemuffins med grønt (9 stk)


1 rød snackpeber

4 hele soltørret tomater (eller hakket soltørret svarende dertil)

½ rødløg (lille)

Lidt chorizo (enten en hel pølse eller pålæg)

2 spsk hytteost

4 store æg

Lidt revet parmesan som topping

1 spsk grøn pesto (e.v.t. hjemmelavet pesto)

1 spsk solsikkekerner

Peber og salt

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skær peberfrugten, de soltørret tomater og rødløget i små stykker.
  • Skær chorizo pølsen/pålægget i små stykker.
  • Bland hytteost, æg, peberfrugt, rødløg og salt peber i en skål.
  • Hæld æggeblandingen i en oliesmurt silikone muffinsform (se billede).
  • Rist solsikkekerner på en varm, tør pande til de er gyldne.
  • Riv parmesan.
  • Læg lidt chorizo, hakket soltørret tomat, solsikkekerner og parmesan på hver muffin.
  • Bag dem i ovnen i ca. 12 min (eller til ægget har sat sig. Stik en gaffel i for at tjekke).

Nemme æggemuffins med grøntsager

Inden ovnen..

Nemme æggemuffins med grøntsager

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grøn pesto