Klatkager med appelsin og vanilje

Varm chokolade med flødeskum

Varm chokolade med flødeskum

Varm chokolade… Det slår altså varm kakao – efter min mening. Smagen er meget intens af chokolade. Virkelig lækkert. Vil du gerne varme dig på en ægte kop chokolade, så kig med her. Opskriften er så nem at gå til, og det kræver egentlig bare noget chokolade, mælk og kokossukker..

Kokossukker tænker du… Det er et godt alternativ til det hvide raffinerede sukker. Jeg har efterhånden skrevet om det et par gange i forskellige opskrifter her på bloggen. Jeg er virkelig fan af det. Dit blodsukker får ikke en kæmpe rutsjetur som ved det raffinerede sukker. Du kan finde det i stort set alle dagligvarebutikker og helsekostforretninger. Jeg bruger det stort set til alt, hvor sukker skal bruges. Det ligner lidt farin, men jeg bruger det som erstatning for almindeligt sukker. Også i denne varme chokolade. Men hvis du ikke har kokossukker – så kan du altså sagtens bruge det, som du har i skabet derhjemme. Intet problem 🙂

Jeg skriver i opskriften, at du skal bruge en gryde – hvis du er lidt doven (som jeg er nogle gange), så fungerer det også i mikroovnen. Kom bare mælk, sukker og chokolade i din kop og varm den til chokoladen er smeltet. Du kan røre lidt rundt i koppen et par gange undervejs. Super smart! 😀

Jeg har toppet chokoladen med en klat flødeskum og lidt kakaopulver. Dét er bare godt!

Skal du lave til flere personer, så ganger du selvfølgelig bare opskriften op. Og hvis den skal serveres for børn, så kan du regulere mængden af chokolade og/eller vælge en lavere procent chokolade.

Lækker varm chokolade med flødeskum – lavet på ingen tid (1 kop)


30 g mørk chokolade (jeg bruger 70%)
2 dl mælk
1-2 tsk kokossukker (alternativ: rørsukker)
E.v.t. flødeskum, skumfiduser, iskugle eller lidt kakao

  • Hak chokoladen groft.
  • Varm mælken i en gryde, og kom chokoladen og kokossukker i.
  • Kog det op og så er din varme chokolade færdig. Hæld den i en kop..
  • Kom det, som du kan lide, ovenpå chokoladen. Her er det flødeskum og kakao.

Varm chokolade med flødeskum

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klatkager med appelsin og vanilje