Grøntsagslasagne med røde linser og hytteost

Skal den serveres for kød-elskende medspisere? Så prøv at lade være med at sige, at der ikke er kød i, og at den er spækket med grøntsager i stedet. Jeg tror vitterlig ikke, at de opdager det, for den smager som en “normal” lasagne smager 😉 Min veninde, Maria, og jeg var i hvert fald enige om det.
Kan du godt lide at lave store portioner og fryse halvdelen ned til tider, hvor aftensmaden skal gå stærkt? Så er denne ret genial til netop dette. Frys den i portioner. Når den så skal bruges, så optøes lasagnen i mikroovnen i nogle minutter (eller i ovnen), og så er der mad.
Apropos det at lave store portioner… Faktisk kan du lave dobbelt op på grøntsagssovsen og lave fyldte auberginer.
Læs også disse vegetariske retter for mere inspiration: Indisk daal, Bagte søde kartofler fyldt med farverig salat og tahindressing og Græskargryde med kokosmælk.
Velsmagende grøntsagslasagne med røde linser og hytteost (3-4 pers.)
2 dl røde linser
2 rødløg
2 fed hvidløg
1 squash
6 gulerødder
½ tsk chiliflager
1 spsk. basilikum
2 dåser hakkede tomater
1 grøntsagsboullionterning
5 store håndfulde spinat
200 g champignon
Citronsaft
Salt og peber
450 g hytteost
2 friske mozzarella kugler
Fuldkornslasagneplader
- Kog linserne efter anvisningen på posen.
- Løget snittes fint og hvidløget presses. Svits det i en stor gryde med olie i et par minutter.
- Squash og gulerødder rives groft, og tilsættes til gryden sammen med chiliflager, basilikum, de hakkede tomater og grønsagsboullionterningen. Lad det stå og småsimre.
- Imens skylles spinaten, og champignon hakkes i små stykker.
- Når linserne er færdige, tilsættes de til tomatsovsen sammen med spinaten og champignon. Lad det simre i et par minutter til spinaten har lagt sig. Smag sovsen til med citronsaft, salt og peber.
- Skær mozzarella kuglerne i skiver.
- Smør i ovnfast fad med smør eller olie.
- Kom lasagneplader i bunden, top med hytteost og dernæst tomatsovs. Lav så mange lag som muligt på denne måde, og top til sidst med skiver af mozzarella.
- Bag lasagnen i 30 min på 200 grader.
- Nyd lasagnen (e.v.t. med en simpel, frisk salat).
Kan den fryses?