Nemme æltefri sandwichboller med surdej
Sandwichbolle med sennep, salat, serrano, ost, peberfrugt og soltørret tomater..
De her sandwichboller er perfekte i madpakken! Og ikke nok med det, så er de utrolig nemme at lave.
De består af hvede- og speltmel. Hvis du har lyst, så kan du sagtens tilføje 1 dl frø/kerner. Dejen behøver overhovedet ikke at blive æltet. Det eneste du skal gøre, er, bare at få rørt dejen fri for melklumper.
Æltefri sandwichboller med surdej (9-10 stk)
5 dl koldt vand
1 dl surdej
12 g gær
1 spsk honning
300 g hvedemel
200 g speltmel
1 tsk salt
- Opløs gær i vand og surdej.
- Tilsæt honning. Rør rundt.
- Tilsæt mel og salt. Rør rundt til alle melklumper er væk. Dejen er meget våd.
- Dæk skålen til med et låg eller husholdningsfilm og sæt den i køleskabet.
- Lad dejen hæve i 12 timer.
- Tænd ovnen på 250 grader (alm. ovn) eller 230 grader (varmluft).
- Med to fugtige spiseskeer sætter du bollerne på en bradepande med bagepapir.
- Har du varmluft, så kan begge plader komme ind på samme tid. Hvis ikke, så må de bages af to omgange.
- Skru 20 grader ned når du har sat bollerne ind (alm. ovn skal nu stå på 230 grader, mens varmluft ovn skal stå på 210 grader).
- Bollerne skal have ca. 25-30 min eller til de lyder hule, når du banker på bunden af dem.
- Lad dem køle af på en rist.
Ingen kommentarer endnu