Let perlespeltsalat

Ølandsboller med hvedeklid

Jeg plejer som regel at bage koldhævet, da det er supernemt, og bollerne når at udvikle smag og kraft over natten. De her boller skal kun have ca. 1 time og et kvarters hævning. Alligevel synes jeg, at resultatet bliver rigtig fint. Skorpen er sprød, og midten er luftig. Efter jeg har købt en bagesten, så bruger jeg udelukkende den, når der skal bages brød, boller og pizza. Resultatet bliver simpelthen meget bedre! Det kan anbefales. Jeg købte min i Kop og Kande til omkring 200 kr ? og her er der også en spade med, så man let og elegant kan svippe boller og pizza hen på bagestenen 🙂

Ølandsboller med hvedeklid 


5 dl lunken vand

25 gær

1 dl neutral yoghurt

1 spsk honning

1 dl græskarkerner

200 g ølandshvedemel

50 g hvedeklid

450 g hvedemel

1 tsk salt

  • Opløs gær i det lunkne vand.
  • Tilsæt yoghurt, honning, græskarkerner, hvedeklid og melet.
  • Ælt dejen i røremaskine ved laveste tempo til dejen slipper skålens sider. Der går ca. 15-20 min.
  • Tilsæt salt og ælt derefter dejen i 2 min ved mellemste tempo.
  • Læg et vådt viskestykke over skålen og lad den hæve et lunt sted i 1 time.
  • Når dejen har hævet, tager du den ud på et meldækket bord. Fugt dejen med lidt vand og strø lidt mel ud over den.
  • Form dejen til et aflangt brød uden at røre for meget ved den.
  • Med en skarp dejskraber skærer du boller/stykker ud af dejen.
  • De lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Læg nu det våde viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 15 min.
  • Tænd ovnen på 250 grader. Hvis du har en bagesten, så læg den ind i ovnen, så den varmer op sammen med ovnen (så undgår du, at bagestenen går i stykker). Når ovnen er varm, så skal bagestenen lige have ca. 10 min mere tid for at blive optimal varm.
  • Skru derefter ned på 220 grader. Læg bollerne på bagestenen (sørg for at der er rigeligt med mel under bollerne, så de ikke hænger fast på bagestenen) og bag dem i ca. 20 min. Du kan tjekke om bollerne er færdige ved at banke på bunden af bollen. Hvis den lyder hul, så er den færdig.
  • Nyd! De kan sagtens fryses ned til en anden god gang.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Let perlespeltsalat