Lyserød bærsmoothie med gulerod

Nemme rugbrødsboller med chokolade og ristede hasselnødder

Rugbrødsboller med chokolade og ristede hasselnødder

Rugbrødsboller er en lækker ting at have med i madpakken, eller når man er på farten. Her er der en virkelig nem og overskuelig opskrift. 

Nemme rugbrødsboller med chokolade og ristede hasselnødder (20 stk)


1 pakke melblanding (jeg brugte en “Fuldkornsrugbrød m. rugflager” fra Amo)

25 g gær

8 dl lunkent vand

2 spsk kakao

100-200 g mørk chokolade (jeg brugte 72%), alt efter hvor stor en chokolade-elsker du er 😉

1 stor håndfuld hasselnødder

Hævetid: 1 time

Ovn: 180 grader (almindelig)

Bagetid: 25 min

  • Opløs gær i det lunkne vand.
  • Tilsæt melblandingen og kakao.
  • Ælt dejen i en røremaskine eller med elpisker i 10 min.
  • Hak chokoladen groft og tilsæt den til dejen. Rør rundt til det er fordelt.
  • På en bageplade med bagepapir sætter du boller med to spiseskeer. Bollerne er ca. 1 spiseske store. Du skal bruge to bageplader.
  • Lad bollerne hæve i 1 time med et fugtigt klæde over sig.
  • Rist hasselnødderne på en tør, varm pande til de er gyldne.
  • Hak nødderne groft.
  • Når bollerne er færdighævet, putter du lidt hakket nødder på toppen. Dup lidt på dem, så de sidder fast i dejen.
  • Bag de to bageplader hver for sig i almindelig ovn ved 180 grader eller på samme tid ved 200 grader i varmluft. Bagetid er ca. 25 min. Tjek ved at banke på bunden af bollen. Den skal lyde hul.
  • Lad de færdigbagte boller køle af på en rist.

Rugbrødsboller med chokolade og ristede hasselnødder

Klar til hævning…

Rugbrødsboller med chokolade og ristede hasselnødder

Tid til bagning!

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lyserød bærsmoothie med gulerod