Nemme rugbrødsboller med chokolade og ristede hasselnødder
Rugbrødsboller er en lækker ting at have med i madpakken, eller når man er på farten. Her er der en virkelig nem og overskuelig opskrift.
Nemme rugbrødsboller med chokolade og ristede hasselnødder (20 stk)
1 pakke melblanding (jeg brugte en “Fuldkornsrugbrød m. rugflager” fra Amo)
25 g gær
8 dl lunkent vand
2 spsk kakao
100-200 g mørk chokolade (jeg brugte 72%), alt efter hvor stor en chokolade-elsker du er 😉
1 stor håndfuld hasselnødder
Hævetid: 1 time
Ovn: 180 grader (almindelig)
Bagetid: 25 min
- Opløs gær i det lunkne vand.
- Tilsæt melblandingen og kakao.
- Ælt dejen i en røremaskine eller med elpisker i 10 min.
- Hak chokoladen groft og tilsæt den til dejen. Rør rundt til det er fordelt.
- På en bageplade med bagepapir sætter du boller med to spiseskeer. Bollerne er ca. 1 spiseske store. Du skal bruge to bageplader.
- Lad bollerne hæve i 1 time med et fugtigt klæde over sig.
- Rist hasselnødderne på en tør, varm pande til de er gyldne.
- Hak nødderne groft.
- Når bollerne er færdighævet, putter du lidt hakket nødder på toppen. Dup lidt på dem, så de sidder fast i dejen.
- Bag de to bageplader hver for sig i almindelig ovn ved 180 grader eller på samme tid ved 200 grader i varmluft. Bagetid er ca. 25 min. Tjek ved at banke på bunden af bollen. Den skal lyde hul.
- Lad de færdigbagte boller køle af på en rist.
Klar til hævning…
Tid til bagning!
[…] Nemme rugbrødsboller med chokolade og ristede hasselnødder […]