Koldhævet æltefrie boller

Der er bare ikke noget bedre end en søndag morgen med friskbagte, lune boller. Det er desværre ikke så tit det sker mere herhjemme, da vi har super travlt for tiden. Men jeg må lige se, om jeg ikke liiige kan få bikset en dej sammen i næste weekend, for det tager virkelig ikke særlig lang tid med denne bolledej. Den skal nemlig ikke æltes overhovedet – og alligevel får man nogle luftige boller!
Koldhævet boller (10-12 stk)
1 l kold vand
20 g gær
400 g grahamsmel
600 g fuldkornshvedemel
150 g havregryn
2 tsk sukker
Et nip salt
Ekstra havregryn (eller andre gryn/kerner) til pynt
- Vand, gær, sukker og salt blandes sammen.
- Mel og gryn tilsættes, og dejen røres igennem til den er uden klumper.
- Sæt nu skålen i køleskabet til hævning til næste dag.
- Tænd ovnen på 230 grader.
- Brug to våde skeer til at sætte bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg vendte lige bollen forsigtigt i havregryn inden.
- Bollerne bages i 10 min ved 230 grader, og de næste 10-20 min ved 200 grader.
- Lyden skal være hul, når man slår i bunden af bollen for at være færdigbagt.
Ingen kommentarer endnu