Bagt æg med serrano og krydret fyld

Klassisk gulerodsjuice med æble, ingefær og lime

Gulerodsjuice med æble, ingefær og lime

Gulerodsjuice er blevet en rigtig klassiker, og det er da også forståeligt, for den er sindssyg lækker! Guleroden giver sødme sammen med æblet, ingefæren spicer det hele lidt op, og limen giver lige det hele lidt friskhed. Den kan stærkt anbefales!

Det næste afsnit bliver en anelse nørdet (man er vel biokemiker?), men jeg kan selv rigtig godt lide at vide, hvad min kost indeholder af gavnlige og ikke så gavnlige ting. Måske er der andre, som har det på samme måde. Hvis du hellere bare vil vide opskriften, så scroll lidt længere ned! 🙂

Gulerødder indeholder A-vitamin og store mængder af ?-caroten, som er med til at give guleroden den  karakteristiske orange farve (kilde: fødevaredatabanken). ?-caroten er en antioxidant. Antioxidanter er bl.a. kendt for at forhindre andre stoffer i at blive nedbrudt, når de får kontakt til ilt (oxidering). Vi vil helst forhindre oxidering i vores juice, hvilket jeg har skrevet en smule om her.

Ilt bliver hele tiden omdannet til frie iltradikaler (molekyler, der har en eller flere uparrede elektroner) i vores krop p.g.a. vores stofskifte. Disse frie iltradikaler er meget reaktive, og f.eks. kan de i værste fald beskadige vores DNA. Her er det så, at vores ven, ?-caroten, kan hjælpe. Antioxidanter kan nemlig inaktivere frie radikaler! Udover i gulerødder, finder du antioxidanter i mange forskellige fødevarer. Du vil få den største effekt, hvis du spiser varieret, for her vil du få forskellige antioxidanter, som kan virke sammen.

Nå, jeg vil stoppe! Det var kun en lille, meget overfladisk bid af guleroden, antioxidanter og frie radikaler. Nu til opskriften 😉

 

Gulerodsjuice med æble, ingefær og lime (ca. 600 ml/3 glas)


5 gulerødder (eller ca. 420 g uden top)

3 æbler

2 lime

15 g ingefær

  • Skyld af ingredienserne.
  • Skær skrællen af lime og ingefær.
  • Halvér æblerne og fjern deres stilk.
  • Juice alle ingredienserne – slut af med æblerne for at få skyldet det hele igennem.
  • Drik den med det samme eller hæld den på en lufttæt (og lystæt) flaske.
  • Opbevares på køl.

 

Gulerodsjuice med æble, ingefær og lime

 

Gulerodsjuice med æble, ingefær og lime

Nyd den iskold 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt æg med serrano og krydret fyld