Bagt æg med serrano og krydret fyld

Bagt æg er en meget lækker æggeret, og den kan sagtens erstatte den gamle klassiker; røræg. Bagt æg kan serveres til morgenmaden eller som en komponent på et brunch bord. Jeg har prøvet begge, og det fungerer rigtig godt! Fyldet kan varieres i det uendelige – så hvis du ikke liiiige har ingredienserne, som står på listen, så vil jeg skyde på, at det nok skal gå. Jeg plejer at bruge serrano, men denne gang blev det bacon (som kan ses på billederne). Derudover havde vi mozzarella (og ikke parmesan), hvilket også gik helt fint. Man kan også tilsætte lidt creme fraiche eller hytteost, for at gøre retten mere cremet. Det er virkelig også lækkert! Det er vidst kun fantasien (og ens beholdning i køleskabet), som sætter grænsen 😀 God fornøjelse!
Bagt æg med serrano og krydret fyld (2 pers)
4 skiver serrano (eller bacon)
4 æg
1 tomat
1 håndfuld frisk basilikum
1 spsk soltørret tomater, hakket
1 forårsløg
1 tsk god chili sauce (f.eks. ChuChum eller Byens Lille Luksus)
Revet parmesan ost (mozzarella kan også bruges)
Salt og peber
Ovnfaste kopper eller ramekiner
- For hver kop/ramekin med to stykker serrano.
- Hak tomat, forårs og basilikum.
- Bland de hakkede ingredienser med soltørret tomater, chili sauce, lidt salt og peber.
- Fordel blandingen i kopperne.
- Slå to æg ud i hver kop.
- Drys med lidt revet parmesan og peber.
- Bag dem i ca. 20 min (eller til ægget har sat sig) i en 200 grader varm ovn.
- Nyd dem mens de er varme!
Her er de lige kommet ud af ovnen..
Servér ægget til et ristet stykke rugbrød eller servér dem som en del af et større brunch bord.
Perfekte æg med en løbende blomme! 😀
[…] som man synes. F.eks. behøver det ikke være de klassiske røræg, men det kunne jo også være bagt æg i kop/muffinform. Kanelsneglen kan lige så vel være lavet som en kanelsneglekage som enkelte. Smoothie […]