Toast af rugbrød med hummus, serrano og grøntsager

Bagte søde kartofler fyldt med grønkålssalat

Bagte søde kartofler fyldt med grønkålssalat

Søde kartofler, som er bagt OG fyldt med lækre sager, er bare godt! Hvis du ikke har prøvet det endnu, så spring endelig ud i det. Du vil ikke fortryde det.

Fyldet består af en grønkålssalat, som både indeholder kikærter og belugalinser, hvilket giver en god fylde til retten.

Bagte søde kartofler fyldt med grønkålssalat (4 pers.)


4 halvstore søde kartofler

2 store håndfulde grønkål

1 tsk sukker

1 tsk salt

1 ds kikærter

60 g belugalinser

1 squash

1/2 glas soltørret tomater

Kernerne fra 1/2 granatæble

1 avokado

1/2 chili

Saften fra 1/2 citron

5 kviste frisk timian (eller 1-2 tsk tørret timian)

  • Skrub grundigt de søde kartofler for jord og prik huller i dem med en gaffel. Læg dem i et ovnfast fad.
  • Bag dem i en varm ovn på 200 grader i ca. 50-60 min til de er dejligt bløde inden i. Der skal gerne komme noget væske ud af hullerne.
  • I mellemtiden kan salaten laves..
  • Rip grønkålen og skær det i mindre stykker. Læg det i en skål og strø sukker og salt over. Kram det ind i grønkålen ind til det er lidt mere blødt.
  • Hæld kikærterne i en si og skyld dem godt igennem. Lad dem dryppe af.
  • Kog belugalinserne efter anvisningen på pakken.
  • Halvér squashen, og halvér derefter de to halve stykker. Skær nu 1 cm tykke stykker.
  • Hvis det er halve soltørret tomater du har købt, så skær dem i mindre stykker.
  • Skær chilien i tynde skiver.
  • På en pande svitses kikærter, squash, soltørret tomater, chili og timian. Det er færdigt, når der stadig er lidt bid i squash stykkerne.
  • I en skål kombineres grønkål, belugalinser og de svitsede ingredienser.
  • Skær avokadoen i mindre stykker og tilsæt dem til skålen.
  • Få kernerne ud af granatæblet. Dette kan f.eks. gøres ved at skære toppen af, skære ned langs siden, hvor de hvide vægge sidder. Du kan nu bukke både af kerner ned fra midten. Hvis du ikke forstår, så søg på Google (der kommer helt sikkert en fin video frem).
  • Tilsæt granatæblekernerne til salaten.
  • Hæld citronsaft ud over og rør det hele rundt.
  • Når de søde kartofler er færdige, så skærer du et kryds i dem. Dette gør det nemt at åbne kartoflerne, så der er plads til lidt salat i dem. Resten af salat serveres i en skål ved siden af.

Bagte søde kartofler fyldt med grønkålssalat

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Toast af rugbrød med hummus, serrano og grøntsager