Æbleskiver med kærnemælk

Fladbrød af søde kartofler

Fyld: chilipesto, grønkål, avokado, serrano, soltørret tomater, avokado, tomat, forårsløg og sesam.

 

Med inspiration fra Cecilie Lykke har jeg lavet de her lækre fladbrød. Det er vidst noget med, at det oprindeligt er et norsk pandebrød kaldet lomper, som er lavet ud af kartofler og mel. Her er det bare søde kartofler, der er brugt, i stedet for de traditionelle hvide. Det giver en dejlig sødme til brødet. Man vikler dem vidst normalt rundt om noget myseost eller andet pålæg – Jeg har dog proppet dem med alt muligt lige fra grøntsager til smør og en skive normal ost. Jeg har også brugt dem som tilbehør til f.eks. chili con carne. Det hele virker! 🙂 Prøv dem.

Fladbrød af søde kartofler (Ca. 10 stk)


750 g søde kartofler

2 dl fuldkorns speltmel

Ca. 2,5 dl hvedemel

1 tsk salt

  • Skær de søde kartofler i mindre stykker og kog dem møre. Det tager ca. 15 min alt efter hvor store stykkerne er.
  • Hæld vandet fra og blend kartoflerne til en puré med en stavblender, og tilsæt så salt.
  • Tilsæt derefter fuldkornsmelet. Rør godt. Tilsæt lidt efter lidt hvedemelet til du har en dej som er sammenhængende. Den skal ikke være for fast, faktisk lidt grød agtigt. Hvis der kommer for meget mel i, så bliver fladbrødene ret tørre. Men prøv dig frem.
  • Strø mel ud på bordet. Tag en klat dej med en spiseske hen på bordet. Strø med mel over den. Rul derefter dejen forsigtigt ud, så den ca. bliver 15 cm i diameter. Brug evt en paletkniv til at få den udrullede fladbrød over på den varme, tørre pande. Her skal den steges ca. 2 min på hver side.
  • De færdige fladbrød opbevares i køleskab, men kan også godt fryses.

 

 

Fyld: spinat, edamamebønner, hytteost, tomater og basilikum.

 

Fyld: chilipesto, forskelligt salat, serrano og rødkålssalat  (rødkål, mandler, æble, granatæble, olivenolie, balsamico, citronsaft, salt, peber).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æbleskiver med kærnemælk