Sundere klatkager

Grønkålssalat

Grønkålssalat

Her er der en dejlig salat fyldt med gode sager. Den kan sagtens være en del af julemiddagen eller til julefrokosten. Prøv den! På billedet er der tilsat ovnbagte søde kartofler og jordskokker.

Grønkålssalat (4 pers.) 


200 g grønkål, ribbet og snittet

1 tsk sukker

1 tsk salt

2 appelsiner, skåret i små stykker

½ granatæble

1 æble i tern

1 ds linser (250 g)

Dressing

1 spsk æblecidereddike

3 spsk olivenolie

1,5 tsk grov sennep (Løgismose kan anbefales!)

1-2 spsk appelsinsaft (fra da du skar appelsinen i små stykker)

  • Kram den ribbede og snittede grønkål med sukker og salt.
  • Tilsæt appelsinstykkerne, granatæblekerner, æbletern og linser til grønkålen.
  • Bland alle ingredienserne til dressingen i en skål. Smag den evt til, og tilsæt den derefter til salaten.

Hvordan befrier jeg kernerne fra granatæblet?

  • Skær toppen af granatæblet. Her kan du se, at der er nogle hvide “hinder”, hvori mellem kernerne sidder.
  • Hvis du skærer ned langs siden af granatæblet, lige der, hvor alle de hvide hinder er, så kan du brække granatæblet i både, og så sidder kernerne lige til at befrie.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere klatkager