Toast af rugbrød med hummus, serrano og grøntsager

Toast af rugbrød er favoritten her hjemme. Brødet bliver helt sprødt og lækkert. Det er sjældent vi laver den traditionelle toast med skinke og ost, men derimod tilsætter vi som regel en masse grøntsager, lidt smørrelse (hummus, sennep, pesto…) og serrano (eller chorizo). Det smager SÅ godt!
Når man laver sin toast af rugbrød, så bliver den meget mere mættede. Jeg vælger altid det brød med mest fuldkorn (hvis ikke vi selv har bagt). Se efter fuldkornsmærket på pakken og derefter hvor mange fuldkorn der er per 100 g. Jeg vælger altid brød med 55 g fuldkorn (eller over) per 100 g.
For mere inspiration, se opskriften på rugbrødstoast med brie og chorizo.
Lækker toast af rugbrød med hummus, serrano og grøntsager (1 toast)
2 skiver af dit yndlings rugbrød, gerne fyldt med fuldkorn
1 tsk hummus (alternativ til den hjemmelavet: Den fra Løgismose. Så god!)
Lidt grønkål (alternativ: frisk spinat)
1-2 skiver tynde tomatskiver
1 halv soltørret tomat, skåret i mindre stykker
5 tynde stænger af rød snackpeberfrugt
4 skiver avokado
Lidt forårsløg
1 skive serrano
1-2 skiver af en mozzarella kugle
Alternative til smage: sennep eller pesto. Den røde på billedet er en chilipesto købt i Netto.
- Smør den ene skive med hummus og saml derefter din toast med de resterende ingredienser.
- Varm den i en toast- eller paninimaskine til rugbrødet er sprødt.
- Spis! men pas på, den er hulens varm 😀
Ingen kommentarer endnu