Nem pastasalat med kylling, pesto og grøntsager

Anbefaling: Hahnemanns Køkken – Et madhus på Østerbro

Hahnemanns køkken

Hahnemanns Køkken holder til på grønne Sankt Kjelds Plads på Østerbro. Det er Trine Hahnemann der står bag; et bageri, spisested, butik, foredragssted og kokkeskole. Alt samlet på ét sted, nemlig Hahnemanns Køkken. Er det ikke bare sejt?

Begejstret?

Ja! Jeg føler mig ret heldig. Jeg bor nemlig et stenkast derfra. Ydre Østerbro er stille og roligt begyndt at blomstre op, og her er Hahnemanns Køkken bestemt en af de første nævnværdige skud. Rundkørslen på Sankt Kjelds Plads er gået fra at være intetsigende til at være SÅ hyggelig. Den er nemlig en del af det nye Klimakvarter Østerbro, som København Kommune er godt igang med at få etableret. Områder som bliver klimatilpasset i forhold til de flere og flere regnskyl, vi får.. Dette vil sige, at der er blevet plantet et væld af blomster, planter, træer, anlagt græs og gravet større huller til små søer, hvor vandet kan løbe ned. Jeg er vild med det og vild med, at Hahnemanns Køkken har udsigt til det hele! Det er jo en genial lokation at have.

Hahnemanns køkken

Lokalet

Højt til loftet, lyst og behageligt. Det synes jeg beskriver det meget godt. Der er godt med plads, og du føler ikke, at du sidder på skødet af gæsterne, som er ved bordet ved siden af. Det er ganske rart. Her er plads til alle. Lige fra mødregruppen til de arbejdende med computere.  Lyset strømmer ind af de store vinduespartier. Dette er desuden perfekt, hvis du har en lille én liggende ude i barnevognen. Der er godt udsyn. Rundt omkring er der udstillet kogebøger  (mange af dem er skrevet af Trine selv), lækre madvarer, som bl.a. køkkenet står bag og en hel del andre madrelateret varer. Alt kan købes.

Har du lyst, så kan man også sidde udenfor ved borde-bænkene eller de små caféborde under de store markiser. Når solen skinner, er her så dejligt. I et split sekund glemmer man helt, at man faktisk sidder i byen. Dét kan jeg godt lide 🙂

Hahnemanns køkken

Er du lidt nysgerrig, så kan du kigge direkte ind til køkkenet, hvor kokkene går rundt og laver køkkenmagi.

I kælderen bliver der afholdt en masse madrelateret events. F.eks. foredrag som sætter fokus på det, der er oppe i tiden lige nu. Det kunne være bæredygtighed. Et tidligere foredrag var om, hvordan vi er ved at udrydde jordens insekter. Det er interessante emner! En billet koster 150 kr, og så får du også en ret mad med i prisen.

Et lille tip til dem med børn; der er en enkel højstol og puslebord. 

Mad & drikke

Du kan både få lækker morgenmad, frokost og retter til at tage med hjem, hvis tiden ikke lige er der til at lave aftensmad. Bageriet bager brød, boller og sødt. Heriblandt (virkelig lækre) kardemommesnurrer! Menukortet er enkelt, men godt. Der er en smule forskel på, om du kommer hverdag eller weekend. Til hverdag er det simple retter som yoghurt, morgenkomplet med bolle, ost, smør og sylt (til 28 kr!), og blødkogt æg. Skal du have lidt ekstra lækkert, så er der lidt flere retter på menukortet i weekenden. F.eks. shakshuka og armeridder. Til frokost kan du desuden også vælge i mellem rugbrødsmadder, salater og lune retter. De er eksperimenterende, og f.eks. kan du få en rugbrødsmad med røget kulmule, broccoli, aspargesmayo og ristet løg.

Der er altid kaffe, the og koldpresset juice fra Gro på menukortet. Hertil kan du finde forskellige drikke afhængig af årstiden. Der var f.eks. en varm, krydret æbledrik i vinters.

På udvalgte torsdage afholdes der “Trines Torsdagsmiddag”, som er fællesspisning. Næste torsdag står menuen f.eks. på bagt torsk med limesyltede courgetter, grønne bønner og misodressing. Et virkelig hyggeligt tiltag, hvor man kan komme med familie og venner – eller møde nye bekendtskaber.

Generelt er priserne rimelige og til at overkomme, og maden bliver lavet efter sæson.

Min mening

Jeg vil egentlig kalde mig en stamgæst, for efter 1 års barsel, så har man altså brug for godt bagværk samt skøn kaffe. Begge ting finder du her! Personalet er de sødeste. Servicemindet ud til fingerspidserne, venlige og hjælpsomme. Bare det, gør, at man har lyst til at komme igen.. og igen. Jeg har spist et utal af morgenkompletter – den med morgenbollen, ost, smør og sylt. De har aldrig skuffet. De hjemmebagte boller er suveræne. Svampede med en god skorpe. Dette samme er brødet. Jeg har købt det med hjem nogle gange, når overskuddet ikke lige har været til at bage. Og så er der kanelsnurrerne. Mums! Snaskede, klistrede, smagfulde og heltigennem dejlige. Lige som de skal være. Selv thebollerne smager godt. Det er ikke de der papboller, som man kan få andre steder. De er bløde og smager så godt af kardemomme. Min datter er fan – samt sin mor 😉 Så skal du have en simpel morgenmad, hvor du ikke skal betale alverdens, så vil jeg klart anbefale at komme forbi.

Jeg har endnu ikke smagt noget fra frokostkortet, men når jeg gør, så opdaterer jeg lige herinde.

Jeg er uden tvivl rigtig glad for Hahnemanns Køkken. Jeg synes, at det er godt klaret at få så meget op at stå på ét sted. Hatten af for det!

Hahnemanns køkken

www.hahnemannskoekken.dk
Åbningstider: Man-fre 8-18, Lør-søn 8-17 (forbehold for ændringer)

 

Jeg håber, at I kan bruge anbefalingen til noget. Har du måske allerede været forbi? 

Kh Michala

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem pastasalat med kylling, pesto og grøntsager