Granola med nødder, frø og flager

Anbefaling: Rooty – Et salatsted på Amager

Rooty - lækkert salatsted

På Amagerbrogade i enden tættest på Christianshavn finder du stedet Rooty, som bl.a. serverer frisklavede, lækre salater. Her kommer der en lille anmeldelse af stedet.

Som noget nyt her på bloggen, vil jeg en gang i mellem dele mine cafébesøg med jer. Der vil både komme til at være steder med morgenmad, frokost, aftensmad, is, kaffe og andre fornøjelser 😍 Stay tooned!

Nå, men nu tilbage til Rooty.

Rooty

Kernen af Rooty – eller skal vi sige roden – er nordisk inspireret salater fyldt med økologiske og lokale, danske råvarer. Derudover prøver de at opnå mindst muligt madspild ved bl.a. at bruge hele grøntsagen. Bund, top og blomst. Dét er da for sejt! Rooty fungerer både som spisested og som take-away sted.

Lokalet

Jeg kunne allerede fra, jeg stod ude på gaden og kiggede på de store vinduespartier, se, at her var der gjort meget ud af stemning og præsentation. På rad og række står glas fyldt med kerner, frø m.m. i det ene vindue, og i det andet er der siddepladser med grønne planter og levende lys. Det stråler af hygge og nede-på-jorden stemning.

Rooty

Ind med mig, og min første fornemmelse var rigtig. Her ér super hyggeligt! Caféen er på en måde delt op i to “rum” p.g.a. farverne på væggene. Det tættest på døren ud til gaden er lyst og “siger” velkommen, mens det bagerste er mere en slags hule-hygge-hjørne med sin mørkegrønne farve på væggen. På alle tænkelige flader er der sat grønne planter – jeg elsker det! I loftet hænger der visne rødder. En mega kreativ idé, som jeg aldrig har set før. Fælles for mange af tingene og planterne, er, at de er fra loppemarkeder og familie. Igen et meget miljøbevidst valg.

Så hyggeligt hos Rooty

Der er godt med siddepladser (inde og ude). Jeg spottede nogle stikkontakter. Så der vil være mulighed for at arbejde her med sin computer et par timer. Der er desuden godt med plads, så mødregruppen eller familier med børn kan være her. Tip: her er en højstol, og indenlænge kommer der puslebord på toilettet!

Der er grønne planter alle steder

Mad og drikke

Som skrevet tidligere, laves der salater hos Rooty. Ikke de der kedelige med iceberg, majs og agurk. Nej, sådan nogle med sprødt kål, syltet rødløg, bagte æbler, råmarineret fennikel, friske urter, saltbagte rodfrugter, frø og kerner, pesto, puré og meget mere. Med andre ord, så er det spændende salater, der smager af noget. Salaterne fåes med enten kylling, fisk, vegetarisk eller vegansk. Så alle kan være med. Salaterne koster 85-90 kr, hvilket er meget normalt for en salat med økologiske ingredienser i København.

Salaten Run Rooster, Run – urte pocheret kylling, kål m. hørfrø, bagte æbler, vesterhavsost, sød sennepsdressing – og toppet med urter, frø og peberrod

Kaffen bliver serveret i flot keramik fra en anden lokal butik på Amagerbrogade. Vandet kan fåes infuseret med frugt, grønt og urter – noget som de selv laver. Hvis du ikke lige er til det, så er der også the og juice.

Min mening

Jeg er ganske enkelt vild med Rooty. Lokalet, maden og visionen om at gøre os og vores planet sundere. Jeg har prøvet salaterne Run Rooster, Run og Forest Boy. Begge var så lækre og fyldt med knas og smag. Kyllingen var mør og smagte af urter – så der er ikke tale, om det der tørre, tarvelige stykke kød, som man ser mange steder. Personalet og Zina, som står bag, er virkelig søde! Man kan tydeligt mærke, når folk brænder for det de laver, og det må siges, at man kan her. Stemningen er afslappet, og man har lyst til at være der i lang tid. Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg (og min datter Nora) kommer forbi.

Www.rooty.dk
Åbningstider: kl. 11-20 alle dage

 

Det var alt fra nu. Tak, fordi du læste med. Håber du kan bruge anmeldelsen som inspiration til dit næste cafébesøg. 

Kh Michala

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Granola med nødder, frø og flager