Bagt grød med bær, nødder og kerner

Jeg elsker morgenmad og kage. Hvorfor ikke kombinere de to ting uden at sundhedsværdigen daler? En af de morgenmadsretter, som bliver laver allermest herhjemme er havregrød. I mikroovnen. Jeps, man kan faktisk godt få en god grød ud af mikroovnen. Dog skal man stadig være over den, for den har det med at koge over…. Ups. Men hvad så med at bage sin grød? Så behøver man ikke holde øje med den, og man kan lige nå i bad, og hvad man ellers lige skal have ordnet om morgenen. What’s not to like? 🙂 Jeg har derfor eksperimenteret i en bagt grød tilsat alle mulige lækre ting, som jeg lige kunne finde i køkkenet.
Bliv ikke skræmt af den lange ingrediensliste. I princippet kan du tilføje, hvad du lige står og har. Kokossukkeret har jeg fundet i Netto, og det er af mærket Urtekram. Spis grøden som den er, eller spis lidt yoghurt/skyr til. Det smager rigtig godt.
Bagt grød med bær, nødder og kerner (4 portioner)
1 dl ruggryn
2 dl grovvalsede havregryn
2 spsk hampefrø
1 dl græskarkerner
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
Et nip salt
1 spsk kokossukker
3 dl mælk
1 æg
130 g blandede bær (jeg brugte skovbær)
20 g bær til toppen (jeg brugte blåbær)
40 g grofthakkede mandler
Kokosolie (/smør/anden olie)
- Tænd ovnen på 190 grader.
- Smør et ovnfastfad (24 cm i diameter) med kokosolie.
- Spred de blandede bær i fadet.
- Bland de tørre ingredienser (gryn, frø, kerner, bagepulver, vaniljepulver, salt og kokossukker) i en skål. Gem en smule af græskarkernerne.
- Pisk ægget og mælken i en anden skål.
- Fordel de tørre ingredienser over bærrene i fadet, og hæld æggeblandingen over, så hele overfladen bliver vædet.
- Pynt med de sidste bær, mandler og resten af græskarkernerne.
- Bages i ovnen i ca. 25-30 min. Den skal være fast, men ikke hel tør.
- Nyd grøden lun! 🙂
- Den kan holde sig i nogle dage.
Hej Er det frosne bær du bruger? Hvis ikke, tror du man kan bruge frosne bær?