Grove og bløde burgerboller

Bagt efterårs-grød med æble

Bagt grød med æble

Efteråret er kommet.. Det er så hyggeligt! Sterinlys, tæpper, hygge, varme simreretter… Denne grød er indbegrebet af efterår. Grøden er fyldt med æbler, frø, kerner, nødder og krydderier som vanilje, ingefær og kanel. I grøden her, er der tilsat chiafrø i  stedet for æg. Æg binder grøden sammen, og chiafrø har den samme virkning.

Hvis du ikke har chiafrø (og ikke har lyst til at købe det), så kan du bruge enten 1 æg, 1 most banan eller et par spiseskeer æblemos.

Det smarte ved bagt grød er, at du stort set ikke har gang i grydeskeen. Du skal bare lige blande de forskellige ingredienser, og så er det ind i ovnen med fadet. That’s it. Bagetiden kan du bruge på dig selv og din familie 🙂

Har du brug for mere inspiration til bagt grød, så se denne opskrift med bær.

Bagt efterårs-grød med æble (4 portioner)


Lidt kokosolie (eller smør/olie)
2 æbler + kanel
3 dl havregryn
1 tsk bagepulver
1½ tsk kanel
1 tsk vanilje
1 tsk ingefærpulver
2 spsk chiafrø
2 spsk hampefrø
2 spsk hørfrø
2 spsk græskarkerner
½ dl hasselnødder
4 dl mælk

Bagning: ca. 18-20 min ved 190 grader.

  • Smør et lille tærtefad med kokosolie.
  • Skær æblerne i tern og vend dem i lidt kanel.
  • Spred halvdelen af æblerne ud i fadet.
  • I en skål blandes alle de tørre ingredienser (undtagen hasselnødderne).
  • Fordel de tørre ingredienser ud over æblerne i fadet.
  • Hæld mælken udover.
  • Hak hasselnødderne groft, og fordel dem og den anden halvdel af æbleternene i fadet.
  • Bag fadet i en 190 grader varm ovn i ca. 18-20 min. Se lidt til grøden i de sidste par minutter. Den skal stadig være lidt fugtig, når den tages ud af ovnen.
  • Nyd den lun 🙂
  • Den kan sagtens opbevares på køl i 2-3 dage. Lun den eventuelt i mikroovnen dagene efter.

?Bagt grød med æbler

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grove og bløde burgerboller