Min elskede grød // del 2
Så kommer anden del af mit grødflip 😀 (Se første del her). Denne gang er det forskellige grødvariationer. Nogle er brune, andre lilla, og så er der de helt normal-farvede. Alle er super lækre på hver deres måde. Det er ikke kedeligt at spise grød! Og så er det jo nemt at lave, så alle kan være med. Indlægget blev lidt længere end først planlagt. Jeg har derfor delt de forskellige variationer ind under nogle kategorier, så du nemt kan scrolle hen til den kategori, som du er interesseret i. De er: Fyldige grød, Choko-grød, Farverige bærgrød, Grøntsagsgrød og Tropiske grød.
I disse grødvariationer er der tilsat forskellige ingredienser, som både bidrager til smagsoplevelsen men også mætheden. Opskriften står under hvert billede. Først får I lige opskriften på grøden, som er basis for stort set samtlige grødvariationer.
1 portion basisgrød:
1 dl gryn (vælg selv, jeg bruger oftes grovvalsede havregryn eller ruggryn)
2-2.5 dl mælk/vand
Salt
Alt, undtagen salt, koges op til rette konsistens. Dette kan gøres enten i en gryde på komfuret eller i en skål i mikroovnen. Smag til med salt.
Fyldige grød
Chiafrø bliver brugt i mange af de her grød. Jeg koger dem med grynene.
1 portion basisgrød
2 tsk chiafrø
Topping: Blandet frugt, hakkede mandler og hampefrø
1 portion basisgrød
2 tsk chiafrø
Topping: Granatæble, hampefrø, kakaonibs, macadamianødder, kiwi og kokosflager.
1 portion basisgrød
2 tsk chiafrø
Toppings: Dulce de leche, granatæble, hakkede mandler, kakaonibs og hampefrø.
1 portion basisgrød
En håndfuld solbær
1 spsk hørfrø
Topping: Bær, fersken, hampefrø og kakaonibs
1 basisgrød lavet på ruggryn
1-2 spsk hytteost
2 tsk chiafrø
Topping: Frugt, hampefrø, kakaonibs og skovbær/vaniljekompot
Choko-grød
Basis choko-grød
1 dl gryn
1 spsk usødet kakao
2.5 dl mælk/vand
Ca. 1 spsk kokossukker (eller anden sødning)
Salt
Topping: Skyr/yoghurt, blåbær, kakaonibs, hampefrø og lidt mælk (evt. lunet)
1 portion basis choko-grød
2 tsk chiafrø
Topping: Kiwi, bær, hampefrø og mælk (evt. lunet)
1 portion basis choko-grød – erstat dog kokossukker med 1-2 hakkede dadler
Topping: Et stykke mørk chokolade, granatæble, hampefrø og mandler
1 portion basis choko-grød
1 stykke mørk chokolade
Smag til med appelsinsaft
Topping: Appelsin
Farverige bærgrød
1 portion basisgrød
2 tsk chiafrø
1 sjat saft fra skovbær til ønsket farve opnås (som du f.eks. har hældt fra en skovbærkompot, men jeg tænker også, at den gode gamle Ribena kan hjælpe her)
Topping: Skovbær/vaniljekompot, hakkede mandler, blåbær, jorbær, yoghurt/skyr, kakaonibs og hampefrø
1 portion basisgrød lavet på 5-grynsblanding
2 tsk chiafrø
1 dl skovbær
Topping: Dulce de leche, skovbær/vaniljekompot, hakkede mandler, hampefrø, blandet frugt og bær
1 portion basisgrød lavet på ruggryn
1 dl friske/frosne blåbær
Topping: Gojibær, kakaonibs, hampefrø, tørret hindbær og chiafrø
Grøntsagsgrød
1 portion basisgrød
1 lille, reven rødbede
½ reven æble
Topping: Skyr/yoghurt, kokosflager, hampefrø og hakkede mandler
1 portion basisgrød
1 tsk kanel
1/4 nellike
1 lille, groftreven gulerod
Topping: Groftreven gulerod, hakket valnødder, rosiner, morbær, gojibær og yoghurt blandet med sukrin melis (eller anden sødning) og vanilje
Tropiske grød
1 portion basisgrød, lavet på halv mælk og halv kokosmælk
Topping: Ananas, yoghurt/skyr, hampefrø og kokosflager
1 portion basisgrød lavet på ruggryn
½ most banan
Topping: Banan, gojibær, bananmos og hampefrø.
Ingen kommentarer endnu