Koldskål uden æg

Simpel chiagrød med topping

P7050994 Chiagrød lagt i lag med blåbærpuré, bananer og hampefrø. 

 

Chiagrød er en genial opfindelse! Jeg er så fan. Den laves om aftenen, og om morgen har man en færdig grød, som kan tages med på farten eller spises hjemme. Den er på ingen måde tidskrævende at lave, og min version kræver næsten ingen ingredienser – dog vil det så også sige, at jeg aldrig spiser den uden topping, for det er den, som er smagsgiveren her – med andre ord, den smager bare af yoghurt, hvis man spiser den ren.

Til min chiagrød bruger jeg som regel den neutrale sødmælksyoghurt, da den smager godt og har den rette konsistens. Hvis man bruger skyr, skal man være opmærksom på, at skyrens konsistens er tykkere, og derfor har chiafrøene ikke ligeså meget væde at suge af, og man får en meeeget tør grød. Derfor brug 2.5 dl skyr og 0.5 dl vand/mælk. Og hvis du alligevel står næste morgen med en tør grød, så tilsæt lidt ekstra skyr/yoghurt til rette konsistens.

For at give selve grøden smag kan du selvfølgelig godt tilsætte kakao, vanilje eller en anden krydderi. Jeg plejer ikke at gøre det, da jeg bare topper med alt muligt, når jeg spiser den 🙂

Simpel chiagrød med topping (2 portioner)


Chiagrød

3 spsk chiafrø

3 dl yoghurt

Topping

Frugt, bær, kompot/puré (af bær, æbler…), müsli, honning eller nødder.

Ja, kun fantasien sætter grænser.

  • Tilsæt chiafrø til et glas/en beholder med låg, og tilsæt derefter yoghurt. Rør grundigt rundt, især nede i kanterne i bunden, så chiafrøene bliver fordelt.
  • Sæt glasset i køleskabet natten over.
  • Næsten morgen – Nyd! Den kan godt holde sig i 2 dage, hvis ikke man spiser det hele på én gang.

P7191389Chiagrød toppet med hampefrø, hindbærpuré, blåbær og fibermüsli. 

IMG_20160428_090640Tre-lags chiagrød med hakkede mandler. Nederste lag: chiagrød. Mellemste lag: chiagrød blandet med jordbær/vaniljepuré. Øverste lag: jordbær/vaniljepuré. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldskål uden æg