Tortilla pizza med brie og chorizo

Lette små æggekager med grønt og ost

Lette små æggekager med grønt og ostSmå æggekager eller æggemuffins er et hit på morgenbordet eller som et sundt indslag i madpakken. De er velsmagende og mættende – og så kan de jo varieres som man synes. Disse er bl.a. med hytteost, peberfrugt og cheddar.

Lette små æggekager med grønt og ost

Jeg lavede de her lækre æggekager i sidste uge, hvorefter jeg opbevarede dem i en tætsluttet beholder i køleskabet. Så havde jeg en muffin eller to til morgenmad eller frokost nogle dage. Det var egentlig rigtig godt! 🙂 Jeg spiste dem bl.a. med ristet brød, cherrytomater og avokado.

De er virkelig nemme at lave og kræver nærmest ingen ingredienser. Så det er bare om at komme i køkkenet. Prøv at eksperimenter med diverse krydderier og smage. De her blev krydret med frisk basilikum og forårsløg.

Der er desuden en anden opskrift på æggemuffins på bloggen. Her er der pesto og solsikkekerner i – dét er så godt! Du kan finde opskriften lige her.

Lette små æggekager med grønt og ost

Lette små æggekager med grønt og ost (8 stk)


4 æg
2 spsk hytteost
1 rød snack peberfrugt
1 forårsløg
1 god håndfuld frisk basilikum
Salt og peber
Lidt revet cheddar (eller anden ost)

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Pisk æg og hytteost sammen.
  • Skær peberfrugten i små tern, og snit forårsløget fint.
  • Hak basilikum i mindre stykker.
  • Bland peberfrugt, forårsløg og basilikum i æggemassen.
  • Krydr med salt og peber.
  • Smør en silicone muffinsform med olie og fordel æggemassen i 8 af hullerne.
  • Top dem med revet cheddar.
  • Bag æggekagerne i ovnen i ca. 10 min. Stik en tandstik eller andet i en æggekage. Den skal være tør, når den trækkes op igen.

 

Lette små æggekager med grønt og ost

2 kommentarer

  • Mie

    Hejsa

    Jeg faldte lige over din blog, da jeg ledte efter opskrifter med æg. Disse æggekager ser rigtig lækre ud. Jeg har dog et spørgsmål kan man bytte hytteosten ud med noget andet ost evt?

    Med venlig hilsen
    Mie

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michala

      Hej Mie!

      Jeg har udelukkende kommet hytteost i for at få dem til at mætte mere 🙂 Det gør ikke noget, hvis du undlader at tilsætte det. Hvis du har loppefrøskaller, så kan du med fordel tilsætte et par teskeer af det for at få lidt mere fylde til æggekagerne.

      Håber du springer ud i opskriften 🙂
      Bedste hilsner Michala

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tortilla pizza med brie og chorizo