Lækre ruller med tunsalat

Grønne lakseruller med avokado

Grønne lakseruller med avokado

Lakseruller er perfekte til forretten, buffeten, tapasbordet, i madpakken eller som meget nem aftensmad. De er intet mindre en geniale – og så nemme at lave. I denne udgave har laksen fået selskab af bl.a. spinat, avokado, agurk og en god flødeost med hvidløg og krydderurter.

Man kan sagtens variere smagen i rullen. F.eks. ved at udskifte flødeosten med hvidløg og krydderurter med en flødeost, der har en anden smag – eller du kan købe en neutral og så selv lege med smagen v.h.a. diverse krydderier. Det kan næsten ikke gå galt 😉

Min bror og jeg lavede disse lækre ruller til påskebordet med familien. Vi lavede desuden også en anden variant med tun. Opskriften kan du finde lige her.

Jeg har mange gange lavet de her lakseruller – f.eks. til nytårsaften som forret. De er delikate og lette, så det er en ret god starter.

Hvis du vil have dem med til frokost på arbejdet/skolen, så lad være med at skære rullen i mindre stykker, men lad den forblive hel. Så har du en skøn laksewrap. Du kan finde mere inspiration til frokost-wraps her.

Grønne lakseruller med avokado

 

Grønne lakseruller med avokado (25-30 stykker)


3 håndfulde frisk spinat
2 avokado
200 g røget laks
1 agurk
Hvidløg/krydderurte flødeost
3 fuldkorns tortilla pandekager
Lidt citronsaft
Salt og peber
Evt ekstra urter som purløg, dild og/eller persille

  • Skyl spinaten grundigt, og lad den dryppe af.
  • Avokado skæres i tynde skiver efter sten og skræl er fjernet.
  • Agurken skæres i tynde stave (mindre end en ½ cm). Jeg havde agurkelange stave, men kortere kan også gøre det.
  • Smør hele tortilla pandekagen med et godt lag flødeost (og drys evt med ekstra urter).
  • Kom derefter spinat på hele fladen.
  • I midten af pandekagen lægges laks, avokado og agurk.
  • Rul pandekagen stramt sammen og pak den ind i sølvpapir/folie.
  • Lav de resterende pandekager på samme måde.
  • Kom dem alle i køleskabet i en times tid (eller til de skal bruges) inden de skæres i mindre stykker (ca. 2 cm tykke).

Grønne lakseruller med avokado

2 kommentarer

  • Og hvem laver pandekagen ???
    Hvilken opskrift bruges ?
    Jeg bor i et land, hvor man ikke kan købe det halv færdig lavede produkt på køl eller frost.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michala

      Hej Esther,
      Tak for din kommentar 🙂 Jeg plejer at købe pandekagerne i supermarkedet. Der hedder de tortilla pandekager. De ligger ikke på køl, men gerne i brødafdelingen eller ved det mexicanske sortiment.
      Hvis du ikke kan finde dem nogle steder, så vil jeg anbefale at google madpandekager, og så vil der helt sikkert komme en simpel opskrift frem.
      God dag 🙂
      Bh Michala

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækre ruller med tunsalat