Lette små æggekager med grønt og ost
Små æggekager eller æggemuffins er et hit på morgenbordet eller som et sundt indslag i madpakken. De er velsmagende og mættende – og så kan de jo varieres som man synes. Disse er bl.a. med hytteost, peberfrugt og cheddar.
Jeg lavede de her lækre æggekager i sidste uge, hvorefter jeg opbevarede dem i en tætsluttet beholder i køleskabet. Så havde jeg en muffin eller to til morgenmad eller frokost nogle dage. Det var egentlig rigtig godt! 🙂 Jeg spiste dem bl.a. med ristet brød, cherrytomater og avokado.
De er virkelig nemme at lave og kræver nærmest ingen ingredienser. Så det er bare om at komme i køkkenet. Prøv at eksperimenter med diverse krydderier og smage. De her blev krydret med frisk basilikum og forårsløg.
Der er desuden en anden opskrift på æggemuffins på bloggen. Her er der pesto og solsikkekerner i – dét er så godt! Du kan finde opskriften lige her.
Lette små æggekager med grønt og ost (8 stk)
4 æg
2 spsk hytteost
1 rød snack peberfrugt
1 forårsløg
1 god håndfuld frisk basilikum
Salt og peber
Lidt revet cheddar (eller anden ost)
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pisk æg og hytteost sammen.
- Skær peberfrugten i små tern, og snit forårsløget fint.
- Hak basilikum i mindre stykker.
- Bland peberfrugt, forårsløg og basilikum i æggemassen.
- Krydr med salt og peber.
- Smør en silicone muffinsform med olie og fordel æggemassen i 8 af hullerne.
- Top dem med revet cheddar.
- Bag æggekagerne i ovnen i ca. 10 min. Stik en tandstik eller andet i en æggekage. Den skal være tør, når den trækkes op igen.
Tror du de kan fryses – tænker til madpakker!