Hønsesalat med serranoskinke

Hønsesalat (eller nærmere kyllingesalat) er en sikker klassiker på frokostbordet eller madpakken. Dens bedste ven er rugbrødet, men til tider kan toastbrødet også få charmeret sig ind – især hvis de er to stykker (club sandwich 😉 ). Her får I min version af den populære hønsesalat.
Lige om lidt banker påsken (og lige pludselig også julen) på døren, og så er det da oplagt med en opskrift på hønsesalat! 🙂 Jeg har lavet den et par gange nu. Senest var i weekenden, da jeg holdte fødselsdag, hvor mine veninder kom til frokost.
Der er bare ikke noget bedre end hjemmelavet – og faktisk er det ikke særlig tidskrævende at kaste sig ud i. Derudover er du også herre over, hvad der lige præcis bliver tilsat – ingen E-numre eller andre mærkelige ingredienser, som en hønsesalat aldrig burde have stiftet bekendtskab med..
En anden klassiker er æggesalat – Er du interesseret i min sundere udgave af æggesalat, så se her.
Lækker hønsesalat med serranoskinke (3-4 pers.)
1 l hønsebouillon
2 kyllingebrystfiletter (ca. 300 g)
3 laurbærblade
½ citron (i skiver)
10 peberkorn
100 g (brune) champignon
2 stængler bladselleri
1 æble
Et par skiver serranoskinke
Dressing
4 spsk creme fraiche 9%
2 spsk god mayonaise
½ tsk grov sennep
1 tsk karry
1 tsk æblecidereddike
Salt og peber
Eventuelt karse
- Varm hønsebouillonen op i en gryde, så den simrer.
- Kom kylling, laurbærblade, citronskiver og peberkorn ned i hønsebouillonen.
- Lad det småkoge i ca. 10-12 min til kyllingen er færdigkogt. Tjek e.v.t. ved at skære i den ene fillet.
- Imens renses og skæres champignon i små stykker. De steges brune på en tør pande.
- Snit og skær bladsellerien og æblet i små stykker.
- Steg serranoskinken på en tør pande til det er gyldent. Knæk det i mindre stykker.
- Dressing: Bland alle ingredienserne sammen. Smag det til, hvis du synes, der mangler smag.
- Når kyllingen er færdigkogt og kølet helt af, så kan den enten skæres i mindre stykker eller trævles v.h.a. to gafler.
- Bland det hele sammen i en skål.
- Servér!
Du kan pifte din hønsesalat op med karse. Jeg glemte helt at tage det på 🙂
Kh Michala
Ingen kommentarer endnu