Crunchy granola med kokos og figner

Chiagrød med mango

Chiagrød med mango

Chiagrød er en kold grød lavet på de meget populære chiafrø. Man kan blande chiafrøene med alverdens væsker – i denne har jeg brugt rismælk, men anden mælk kan selvfølgelig også bruges. Grøden kræver ikke særlig meget af én. Egentlig er det bare at blande frøene med væske og så vente på, at de små banditter har suget det til sig. Imens de gør det, så kan man ordne toppings eller hvad man nu vil tilsætte til sin grød. Det lyder da nemt, ikke?

En anden god ting er, at man faktisk kan forberede grød til flere dage. Jeg gør det ofte til 3 dage. Så har jeg bare grøden i et tætsluttet glas i køleskabet, og så er det ellers bare at tage en portion, når man skal bruge den. Super smart og virkelig tidsbesparende. Det er også på denne måde, at den fungerer godt som to-go morgenmad. Kom grøden og toppings i et glas med låg, så er det nemt at tage med. Jeg topper gerne min grød med nødder, granola, skyr/yoghurt, bær, granatæble, hampefrø, frø, kerner og hvad jeg ellers kan finde i køkkenskabene.

Hvis du overhovedet ikke har tid til at lave noget som helst mad om morgenen, så kan den også godt laves om aftenen. Det er samme fremgangsmåde, du sætter den bare på køl i stedet for at spise den 🙂 Man kan altid tilsætte mere væske, hvis man synes, at den er blevet for tør i konsistensen den efterfølgende morgen, men jeg har nu ikke oplevet det med denne variant.

Skal du ikke liiige bruge en kæmpe portion chiagrød, så halvér opskriften, og du har til omkring 2 dage.

Se også; Chiagrød med kakao og avokado, Den lækreste chiagrød med bærkompot eller Simpel chiagrød med topping for mere inspiration.

Chiagrød med mango

Chiagrød med mango (stor portion – 4 pers.)


1 dl chiafrø
2½ dl rismælk (eller anden mælk)
½-1 tsk vaniljepulver
150 g frossen mango

  • Bland chiafrø og rismælk i en skål. Prøv om muligt at få alle chiafrøene dækket med mælk (skrab frø ned fra siderne). Lad det stå og hygge sig. Rør i det en gang i mellem, så der ikke kommer store klumper af chiafrø.
  • Imens tilsættes frossen mango til en lille gryde. Varm det op til mangostykkerne er bløde og lækre. Blend det hele med en stavblender og smag til med vanilje.
  • Når chiafrøene er blevet til en stor masse, tilsættes mangopuréen. Rør godt rundt.
  • Nu er den klar til at blive spist.

Chiagrød med mango

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Crunchy granola med kokos og figner