Sprød granola med kanel, vanilje og ingefær

Granola er utrolig lækkert til morgenmad. Denne version er virkelig crunchy og sprød – hvilket var lige sådan, som jeg ville have den. Smagen er julet. Den indeholder nemlig både kanel, ingefær og vanilje. Med dens mange forskellige nødder og kerner er den bare knasende lækker.
Bliv ikke skræmt væk af den lange ingrediensliste. Når du læser den igennem, så er det alligevel ikke så galt. En del af tingene har du måske allerede i skabene. Fremgangsmåden er utrolig simpel og det er hurtigt lige at få bikset en omgang granola – eller honningristet müsli – sammen.
Brug granolaen på yoghurt, på dine pandekager, bare med mælk på eller noget helt fjerde. Du kan også komme det i et fint glas og give det til en du har kær.
Sprød granola med julekrydderier
50 g kokosolie
2 spsk kokossukker(kan erstattes af rørsukker eller ekstra honning)
2 spsk honning (eller kokossirup/anden sirup)
3 dl grovvalsede havregryn
1/2 dl quinoflager (kan udelades og erstattes med havregryn)
1/2 dl græskarkerner
1/2 dl solsikkekerner
1/4 dl sesamfrø
1/2 dl pekannødder
1/2 dl pistacienødder
1 spsk kanel
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk vaniljepulver (eller 1 tsk vaniljesukker)
1 dl kokosflager
1/2-1 dl tørret tranebær
Lidt salt
Ovn: 180 grader
Tid: omkring 15-18 min
- Forbered en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 180 grader.
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål undtagen de tørret tranebær.
- Kom kokosolie, honning og kokossukker i en lille gryde. Varm det op, så kokosolie og sukker smelter. Når det er smeltet, hældes det over de tørre ingredienser. Rør godt rundt.
- Kom blandingen på bagepladen og bag det i ovnen i 15-18 minutter. Hold øje med det, så det ikke brænder på.
- Tag den ud af ovnen og drys med tranebær.
- Lad det køle af omkring 10 min. Nu kan du knække bidder/chunks i passende størrelse.
- Opbevar det i en tætsluttet beholder/glas i køkkenskabet.
Ingen kommentarer endnu