Top 9 opskrifter for januar 2018

Crunchy granola med kokos og figner

Crunchy granola med kokos og figner

Granola er honningristet müsli/mysli/muesli – ja, det kan staves på mange måder… Her finder du en virkelig sprød en af slagsen. Det er en af dem, hvor du skal brække stykker fra hinanden, inden du kommer hele herligheden i et glas/beholder. Utrolig lækkert! Jeg har tilføjet kokosflager, figner og vanilje til at give sødme. 

Prøv den på din skyr/yoghurt eller på en omgang havregrød eller chiagrød. Alt er testet. Jeg lavede følgende  sammensætning til morgenmad i går; skyr, chiagrød, granola og bær. Det var virkelig godt. Skyren giver nemlig lidt syrlighed til den ellers ret søde granola.

Er du stadig ikke overbevist? Jeg siger det bare; nemt, simpelt, lige til at gå til, hurtigt lavet – du (og din familie) vil takke dig for at have brugt lige omkring en halv time på at bikse denne crunchy granola sammen 🙂

 

Crunchy granola med kokos og figner

 

Crunchy granola


50 g kokosolie
1 spsk kokossukker (kan erstattes af rørsukker eller ekstra honning)
2 spsk honning (eller kokossirup/anden sirup)
3 dl grovvalsede havregryn
½ dl quinoflager (kan udelades og erstattes med havregryn)
1½ dl blandede frø, kerner og nødder (f.eks. græskarkerner, solsikkekerner, sesamfrø, mandler, hasselnødder)
1 tsk vaniljepulver (eller 2 tsk vaniljesukker)
1 dl kokosflager
1 dl tørrede figner (skåret i mindre stykker)
Lidt salt

Ovn: 180 grader
Tid: omkring 15 min

  • Forbered en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 180 grader.
  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål undtagen kokosflager og figner.
  • Kom kokosolie, honning og kokossukker i en lille gryde. Varm det op, så kokosolie og sukker smelter. Når det er smeltet, hældes det over de tørre ingredienser. Rør godt rundt.
  • Kom blandingen på bagepladen og bag det i ovnen i ca. 15 minutter. Hold øje med det, så det ikke brænder på.
  • Tag den ud af ovnen og drys med kokosflager og figner.
  • Lad det køle af omkring 10 min. Nu kan du knække bidder/chunks i passende størrelse.
  • Opbevar det i en tætsluttet beholder/glas i køkkenskabet.

Crunchy granola med kokos og figner

 

Crunchy granola med kokos og figner

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Top 9 opskrifter for januar 2018