Bagte gulerødder med feta, spinat, syltet rødløg og mandler

Sponsoreret.
Bagte gulerødder – og grøntsager generelt – er bare en rigtig god ting. Hvis du så lige tilføjer andre ingredienser som cremet feta (eller salatost fra Taverna, som er blevet en favorit her hjemme), spinat, ristet mandler og syltet rødløg, så bliver det ekstra godt, og du har en skøn salat. Spis den sammen med kylling, servér den som en del af et buffetbord eller noget helt tredje. Jeg spiste den f.eks. til frokost med lidt kikærter. Utrolig lækkert!
Bagte gulerødder med feta, spinat, syltet rødløg og ristet mandler (2 pers)
400 g gulerødder
2 spsk rapsolie
1 tsk spidskommen
1/2 tsk røget paprika
100 g frisk spinat
60 g feta fra blok
1 håndfuld mandler
Syltet rødløg
- Rens gulerødderne og skær dem i tynde stænger (kvarte).
- Put dem i en frysepose sammen med rapsolie, spidskommen og røget paprika. Luk posen og gnid det hele rundt, så gulerødderne bliver smurt helt ind.
- Hæld dem ud i et ovnfast fad, og bag dem i en 200 grader varm ovn til de er halvmøre (det tog ca. 20 min for mig).
- I mellemtiden renses spinaten, feta smuldres til mindre stykker, og mandlerne ristes på en varm pande til de er gyldne. Hak de ristet mandler groft.
- I et fad lægger du spinaten på bunden, derefter de bagte gulerødder, ristet, hakket mandler, feta og de syltet rødløg.
Ingen kommentarer endnu