Æbleskiver med kærnemælk
Her er der en opskrift på æbleskiver! Jeg tilsatte mørk chokolade eller æblestykker til dem. Det var rigtig godt! 🙂
Æbleskiver (Ca. 30 stk)
5 dl hvedemel (eller 335 g)
Knivspids salt
2 tsk kardemomme
1 tsk natron
1 knivspids bagepulver
½ vaniljestang
1 spsk kokossukker
3 æg, delt op
5 dl kærnemælk
2 spsk smeltet smør
Smør i tern til æbleskivepanden
Fyld: æbletern, chokoladestykker, dulce de leche…
- Bland mel, salt, kardemomme, natron og bagepulver.
- Flæk vaniljestangen (brug kun den halve) og skrab vaniljekornene ud. Fordel vaniljekornene i kokossukkeret og tilsæt det til melblandingen.
- Kærnemælk, æggeblommer og det smeltet smør blandes sammen og tilsættes derefter. Rør godt rundt.
- Pisk æggehviderne stive. Start med at tilsætte et par spiseskeer til dejen. Rør rundt. Vend forsigtigt resten af æggehviderne i.
- Tilsæt lidt af dejen til en sprøjtepose (eller frostpose).
- Varm æbleskivepanden op og læg ét smørtern i hvert hul.
- Klip et hul forenden af sprøjteposen. Når smøret er smeltet, fylder du hullet 2/3 dele op.
- Når æbleskiven begynder at hæve en smule, og du kan se, at ydersiden er stivnet, så vend den en halv omgang med en pind/kødnål/hvad-du-nu-har-som-er-spidst. Se billede..
- Nu kan du tilsætte lidt fyld til din æbleskive, hvis du har lyst. Og derefter fylder du æbleskiven med en klat dej fra sprøjteposen.
- Vend derefter æbleskiven endnu en halv omgang rundt. Steg æbleskiverne til de er gyldne alle steder.
- Fyld igen sprøjteposen lidt op til næste omgang æbleskiver.
- Server med flormelis, bærkompot, marmelade eller hvad du har lyst til 🙂
Ingen kommentarer endnu