Grønkålssalat

Æbleskiver med kærnemælk

Processed with VSCO Her er der en opskrift på æbleskiver! Jeg tilsatte mørk chokolade eller æblestykker til dem. Det var rigtig godt! 🙂

Æbleskiver (Ca. 30 stk)


5 dl hvedemel (eller 335 g)

Knivspids salt

2 tsk kardemomme

1 tsk natron

1 knivspids bagepulver

½ vaniljestang

1 spsk kokossukker

3 æg, delt op

5 dl kærnemælk

2 spsk smeltet smør

Smør i tern til æbleskivepanden

Fyld: æbletern, chokoladestykker, dulce de leche…

  • Bland mel, salt, kardemomme, natron og bagepulver.
  • Flæk vaniljestangen (brug kun den halve) og skrab vaniljekornene ud. Fordel vaniljekornene i kokossukkeret og tilsæt det til melblandingen.
  • Kærnemælk, æggeblommer og det smeltet smør blandes sammen og tilsættes derefter. Rør godt rundt.
  • Pisk æggehviderne stive. Start med at tilsætte et par spiseskeer til dejen. Rør rundt. Vend forsigtigt resten af æggehviderne i.
  • Tilsæt lidt af dejen til en sprøjtepose (eller frostpose).
  •  Varm æbleskivepanden op og læg ét smørtern i hvert hul.
  • Klip et hul forenden af sprøjteposen. Når smøret er smeltet, fylder du hullet 2/3 dele op.
  • Når æbleskiven begynder at hæve en smule, og du kan se, at ydersiden er stivnet, så vend den en halv omgang med en pind/kødnål/hvad-du-nu-har-som-er-spidst. Se billede..
  • Nu kan du tilsætte lidt fyld til din æbleskive, hvis du har lyst. Og derefter fylder du æbleskiven med en klat dej fra sprøjteposen.
  • Vend derefter æbleskiven endnu en halv omgang rundt. Steg æbleskiverne til de er gyldne alle steder.
  • Fyld igen sprøjteposen lidt op til næste omgang æbleskiver.
  • Server med flormelis, bærkompot, marmelade eller hvad du har lyst til 🙂

 

Processed with VSCO

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønkålssalat