Kylling i tomat/flødesauce med brune ris

Grove og bløde burgerboller

Grove og bløde burgerboller

Her har du en let opskrift på grovere burgerboller, som stadig er rigtig bløde, som burgerboller skal være.

Jeg vil anbefale at spise bollerne på dagen, som de bliver bagt. På anden dagen skal de i hvert fald ristes, hvilket også kan være rigtig lækkert. Jeg fik lidt associationer til de populære hveder. Måske opskriften skal bruges dertil næste gang 😀  Jeg tror desuden også de ville være gode som sandwichbrød i en toaster! Mums.

Grove og bløde burgerboller (10 stk)


20 g gær
4 dl lunkent vand
3 spsk olie
1 spsk rørsukker
1 æg
200 g grahamsmel
ca. 525 g hvedemel
2 tsk salt
1 æg til pensling
Sesam til pynt

Æltning: ca. 20 min

1. hævning: 1 time

2. hævning: ½ time

Bagning: ca. 15 min ved 200 grader (almindelig ovn)

  • Opløs gæren i vandet.
  • Tilsæt olie, rørsukker, æg og mel til skålen.
  • Rør det hele sammen ved laveste hastighed på en røremaskine. Dejen må gerne være en smule klistret, men hvis det er for meget, så tilsæt lidt ekstra mel – hvis den er for tør, så tilsæt lidt ekstra vand.
  • Tilsæt saltet.
  • Rør dejen i ca. 20 min – eller til at dejen er dejlig smidig.
  • Lad dejen hæve i 1 time med et fugtigt klæde over sig.
  • Gør to bageplader klar med bagepapir.
  • Hæld den færdighævet dej ud på et oliesmurt bord.
  • Del den i to, og rul hver til en lang pølse.
  • Skær 5 boller ud af hver pølse.
  • Rul dem til kugler og tryk dem flade. Sæt dem på bagepladen.
  • Læg et fugtigt klæde over bollerne, og lad dem hæve i ½ time.
  • Når de er færdighævet, pisker du ægget sammen og pensler bollerne med det.
  • Drys med sesam over dem.
  • Bollerne bages i den 200 grader varme ovn i ca. 15 min. En plade af gangen ved almindelig ovn 🙂

 

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kylling i tomat/flødesauce med brune ris