Koldhævede fuldkornsboller

De er gode søndag morgen (eller tirsdag morgen 😀 ), og så er de er gode i madpakken! De er fyldt med frø, kerner og fuldkorn, så de er en smule mere kompakte end de bolleopskrifter, der ellers er her på siden. Prøv dem – og skriv endelig til mig, hvad du synes 🙂 God fornøjelse. Du kan desuden finde andre bolleopskrifter her.
Koldhævede fuldkornsboller (ca. 14 boller)
12 g gær
9 dl vand
275 g hvedemel
ca. 700 g fuldkornsmel (f.eks. grahamsmel. Juster melmængden alt efter hvilken type du bruger)
1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
Salt
Drys: græskarkerner, solsikkefrø, hørfrø og/eller sesam.. Eller noget helt andet 🙂
Maskine: køkkenmaskine – og ellers må du bruger hænderne til at ælte 🙂
- Opløs gæren i vandet.
- Til hvedemel, kerner, frø og salt.
- Tilsæt derefter halvdelen af fuldkornsmelet og rør rundt i køkkenmaskinen på det laveste.
- Tilsæt derefter lidt mel af gangen til dejen begynder at hænge sammen. Den må gerne være våd.
- Ælt nu dejen til den slipper alle sider af skålen – og gerne lidt til.
- Overdæk skålen og sæt den på køl til næste morgen (eller ca. 6-8 timer).
- Tænd ovnen på 260 grader (alm ovn).
- Hæld dejen ud på et meldækket bord.
- Strø lidt mel ud over dejen også.
- Hak boller ud af dejen. Prøv så vidt muligt at undgå at slå luft ud af den.
- Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og strø lidt kerner/frø (f.eks. græskarkerner, solsikkekerner, hørfrø, sesam..) ud over bollerne. Dup evt lidt, så de sidder bedre fast på bollen.
- Skru ned på 220 grader og bag bollerne i ca. 20 min eller til de lyder hule, når du slår på bunden af dem.
- Velbekomme! 🙂
Ingen kommentarer endnu