Mango yoghurt - uden tilsat sukker

Nem lasagne med oksekød og grøntsager

Lasagne med oksekød og grøntsager

Lasagne er den bedste familieret! Jeg kender endnu ingen, der ikke kan lide denne skønne pastaret. Gør du? 🙂 Varianten her er med oksekød og grøntsager. Den er en genial hverdagsret, som er hurtig og nem at få lavet.

Når det skal gå rigtig stærkt, så laver jeg denne lasagne. Jeg springer over, hvor gærdet er lavest ved at købe en brik mornaysovs. Ærlig talt? Så kan jeg ikke smage forskel 😀 Men selvfølgelig er det skønt at vide, hvad der præcis er i ens mad – og det kan du ikke helt ved at købe det færdiglavet. Nuvel, det er nemmest, når maden skal hurtigt på bordet efter en lang arbejdsdag.

Er din familie ikke de bedste til at få spist nok grøntsager i løbet af dagen? Så er lasagne en god mulighed for at få en del grøntsager indenbords. I denne variant er der gulerødder og squash. Har du andre grøntsager i grøntsagsskuffen, så kan du sagtens bruge dem også – eller i stedet. Jeg tilsætter også tit champignoner, frisk spinat og peberfrugt.

Lasagne med oksekød og grøntsager

Nem lasagne med oksekød og grøntsager (4 pers.)


3 fed hvidløg
1 rødløg
450 g øko oksekød
1 squash
3 gulerødder
2 dåser hakkede tomater
1 spsk spidskommen
Salt og peber
1 pakke lasagneplader (gerne fuldkorn)
1 karton mornaysovs eller bechamelsovs
2 kugler frisk mozzarella

Evt. en frisk, hurtig salat med:
1 pose med blandet salat
2 tomater
1 håndfuld solsikkekerner
1 håndfuld tørret tranebær
½ dl rapsolie med citron

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Pres hvidløgsfed og skær løget fint. Svits det hele i lidt olie i en varm gryde.
  • Efter et par minutter tilsættes oksekødet. Gennemsteg det mens der røres rundt.
  • Riv squash og gulerødder groft. Kom det i gryden.
  • Tilsæt de hakkede tomater. Lad det simre i 5 minutter.
  • Smag til med spidskommen, salt og peber.
  • Smør et stort ovnfast fad med olie.
  • Kom først et tyndt lag kødsovs i fadet.
  • Læg derefter lasagneplader oven på kødssovsen, så de dækker det hele.
  • Kom kødsovs på lasagnepladerne, og hæld et lag mornaysovs ovenpå kødsovsen, og læg igen et lag lasagneplader på.
  • Gentag processen til du ikke har mere kødsovs tilbage. Der kommer ca. 3-4 lag.
  • Skær mozzarellakuglerne i tynde skiver. Læg dem øverst på lasagnen.
  • Kom fadet i ovnen, og bag lasagnen i ca. 30 min på 200 grader. Du kan tjekke, om lasagnepladerne har fået nok, ved at stikke en gaffel ned i lasagnen. De skal være bløde.
  • Lav en let salat i mens lasagnen bager.
  • Velbekommen 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mango yoghurt - uden tilsat sukker