Citrussalat med pistacienødder og granatæble

Stjernetærter fyldt med chokonøddecreme

Stjernetærter fyldt med chokonøddecreme

(Reklame)

Stjernetærter fyldt med chokonøddecreme! Lyder det ikke lækkert? Dét er det. Lækkert, og ikke mindst rigtig flot. De er ret julede, de stjerner. Lav dem sammen med familien eller overrask dine kære med de fine chokoladestjerner.

Egentlig så fik jeg lige den idé, at man helt sikkert også kan komme nougat i?! Hvor lækkert kunne det ikke lige være. Der er jo i princippet ikke grænser for, hvad man kan komme i de her pop tarts.

Skriv endelig hvis du prøver dem med noget andet spændende fyld 🙂

Stjernetærter fyldt med chokonøddecreme

Stjernetærter fyldt med chokonøddecreme (Ca. 14 stk)


Dej:

100 g hvid hvedemel
90 g fuldkorns speltmel
1 spsk kokossukker
1 tsk vaniljepulver (alternativ: 2 tsk vaniljesukker)
Lidt salt
100 g koldt smør
1/2 dl koldt vand

Æg til pensling

Fyld:

Chokonøddecreme (f.eks. Nocciolata fra Rigoni di Asigoni)

Hviletid: 1 time
Bagetid: ca. 25 min
Ovn: 180 grader

  • Bland mel, sukker, vanilje og salt.
  • Skær smørret i små stykker. Hæld det ned til melblandingen sammen med vandet.
  • Ælt det hele hurtigt sammen til en ensartet kugle.
  • Pak kuglen ind i film og læg den i køleskabet i en time.
  • Rul kuglen ud til en tynd flade (ca. 5 mm tyk).
  • Udstik dejen med en stjerneudstikker (min er 7 cm fra den ene spids til den anden).
  • På hveranden del lægger du 1/2-1 tsk chokonøddecreme
  • Der er to måder at lave toppen på; enten 1. snitter du et kryds i midten eller også 2. udstikker du delen med en mindre stjerneudstikker.
  • Læg topdelen på chokonøddecreme delen. Hvis du har lavet nr. 2 topdel, så fordel chokonøddecremen ud i alle hjørnerne i stjernen.
  • Med en gaffel trykker du siderne sammen, så chokonøddecremen ikke løber ud.
  • Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Rør ægget sammen og pensl det på hver stjernetærte.
  • Bag dem i en 180 grader varm ovn i ca. 25 min.

Stjernetærter fyldt med chokonøddecreme

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Citrussalat med pistacienødder og granatæble