Citrussalat med pistacienødder og granatæble
Citrussalat er et rigtigt friskt indslag – og simpelthen så smuk. Jeg har brugt den som en del af et brunch bord, som en lille snack, til frokost og aftensmad. Appelsinerne, granatæblekernerne og -siruppen giver sødme til den lidt bitre grape og sure citron.
Du kan også sagtens tilføje klementiner, mandariner og/eller blodappelsiner til salaten! Det smager dejligt. Hvis du synes, at det bliver liiiidt for syrligt med citronen, så kan du altid undlade den eller komme lidt mere sødme på i form af granatæblesirup eller flydende honning.
Den vil også egne sig fint på julebordet som et frisk pust til den lidt fede mad.
Lækker citrussalat med pistacienødder og granatæble
3 søde appelsiner
1 grape
1 citron
3 tsk granatæblekerner
1 lille håndfuld mynteblade
1 spsk usaltede pistacienødder
2 tsk granatæblesirup (Kan bl.a. findes i grønthandlere, og den kan nok godt erstattes med flydende honning)
- Hvis du har et skærebræt med en rille hele vejen rundt, så brug det (Du finder snart ud af hvorfor)
- Skær toppen af appelsinerne, grapen og citronen. Vend nu siden (hvor du har skåret) nedad og skær skrællen af – også det hvide – på alle citrusfrugterne.
- Skær tynde skiver af dem. Der kommer en del saft, som du kan gemme til en anden god gang, drikke med det samme 😉 – eller hæld det ud over salaten til sidst.
- Befri kernerne fra granatæblet.
- Hak pistacienødderne fint.
- Læg citrusskiverne på et fad og drys med granatæblekerner, mynteblade, hakket pistacienødder og granatæblesirup.
- Nyd 🙂
Det er sådan en fin salat! Wauw.