Blåbærhavregrød med farverige toppings

Rød pesto

Rød pesto med soltørret tomater

Her er opskriften på en rød pesto lavet af bl.a. soltørret tomater. Sådan en hjemmelavet pesto er virkelig nem at lave, og jeg forstår ikke, at det var første gang for nogle måneder siden, at jeg lavede min aller første pesto. Det er så nemt, og så smager det fantastisk godt! En anden fordel er også, at du helt selv bestemmer, hvad du tilsætter; ingen E-numre eller andre mærkelige ingredienser… 

Du kan bruge en pesto til alverdens ting; i sandwiches/toast, pestosnegle, på pizza, pastaretter eller som et element på et tapasbord. Skriv gerne en kommentar, hvis du har andre gode forslag 🙂

Rød pesto (2 små glas)


2 fed hvidløg
80 g soltørret tomater
0.75 dl solsikkeolie (Jeg brugte olien fra de soltørret tomater)
2 tsk tomatpure
30 g solsikkekerner
30 g parmesanost (jeg brugte Grana Padano)
1 håndfuld basilikumblade
Saften fra en ½ citron
Chili i ønsket mængde
Friskkværnet salt og peber

  • Pres de to hvidløgsfed.
  • Dryp det værste olie af de tørret tomater.
  • Kom hvidløg, soltørret tomater, solsikkeolie, tomatpure, solsikkekerner, parmesanost, basilikum og citronsaft i en food processor. Blend det hele.
  • Kom en ønsket mængde af chili i. Du kan smage på det efterhånden, som du kommer det i.
  • Når chilistyrken er tilpas, så smager du til med salt og peber – og e.v.t. mere citronsaft.
  • Kom pestoen på to skoldet glas.
  • Du kan toppe pestoen med lidt olie. Det skulle forlænge holdbarheden.
  • Opbevares på køl i ca. 1 uge.

 

Rød pesto med soltørret tomater

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blåbærhavregrød med farverige toppings