Sund chokolademousse med avokado

Lækre pølsehorn med hvid hvede

Lækre pølsehorn med hvid hvede

Jeg har leget lidt med det klassiske pølsehorn. Der er bl.a. kommet lidt kerner, gulerod, soltørrede tomater og hvid hvede (fuldkorn) i dejen. Mums 🙂 Derudover har jeg smurt lidt sennep i nogle af hornene. Der skal helt sikkert en stor klat i før man kan smage det 😉 Pølsehorn er gode både som et lille mellemmåltid, tilbehør til madpakken, på rejsen, når man kommer hjem fra byen :D, eller til en god omgang picnic! Ja, man kan jo altid finde på en “undskyldning” for at lave de højt elskede pølsehorn. Næste gang skal jeg helt sikkert lave en dobbelt portion, så der kan komme en masse i fryseren!

Pølsehorn (16 stk.)


2 dl fingervarm sødmælk

25 g gær

1 æg

1 tsk kokossukker (eller alm. sukker eller rørsukker)

100 g hvedekerner (klar-til-brug, eller nogle du har lagt i blød inden)

1 stor gulerod (groft revet)

1,5 spsk olie (jeg brugte den fra de soltørrede tomater)

100 g hvid hvede

ca. 250 g hvedemel (Jeg har skrevet ca., da der er stor forskel på mel. Prøv dig frem)

70 g soltørrede tomater (hakkede)

1 tsk salt

En pakke pølser (skåret i halve)

Ketchup og/eller sennep

1 æg til pensling

Pynt: solsikkekerner, sesam, græskarkerner…

  • Opløs gæren i den lune mælk i en skål.
  • Tilsæt derefter æg, kokossukker, hvedekerner, revet gulerod og olie. Rør rundt.
  • Tilsæt melet (hold e.v.t. noget tilbage for at forhindre, at dejen bliver tør). Få dejen ensartet ved at køre den på en røremaskine på laveste hastighed. Hvis du har ladet noget mel tilbage, så tjek ved at røre ved dejen, om den er meget våd. Hvis den er det, så tilsæt det, inden du begynder at ælte dejen videre.
  • Ælt dejen i ca. 10-15 min på laveste hastighed til dejen slipper siderne på skålen.
  • Nu tilsætter du de soltørrede tomater og salt. Ælt dejen på mellemste hastighed i 1-2 min.
  • Form dejen til en stor kugle. Lad dejen hæve i ca. 45 min med et fugtigt klæde over dejen i skålen, så der ikke dannes en skorpe på dejen, som vil forhindre den i at hæve optimalt.
  • Når den har hævet, deles dejen i to lige store dele.
  • Strø mel ud på bordet (e.v.t. på en måtte). Lad den ene dejkugle være i skålen, mens du ruller den anden ud til en cirkel med en diameter på ca. 35 cm.
  • Skær cirklen i 8 lige store dele (Se billede længere nede).
  • Læg en god klat ketchup eller sennep på hver enkelt stykke, og smør det ud på hele fladen.
  • Læg en halv pølse på den bredde del af stykket.
  • Rul fra den bredde del til den smalle.
  • Læg pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Læg et fugtigt klæde over pølsehornene.
  • Lad dem hæve i 30 min.
  • Pensl pølsehornene med et pisket æg. Pynt e.v.t. med kerner.
  • Bag dem i ca. 15 min ved 220 grader (alm. ovn).
  • Lad dem køle af på en rist.
  • Opbevares på køl – og de kan sagtens fryses ned uden problemer.

 

Lækre pølsehorn med hvid hvede

 

Lækre pølsehorn med hvid hvede

 

Lækre pølsehorn med hvid hvede

 

Lækre pølsehorn med hvid hvede

Nyd 🙂 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund chokolademousse med avokado