De bedste dadelkugler – krydret med kanel/vanilje
Dadelkugler er sådan en lækker, lille snack. De fungerer rigtig godt til kaffen eller når sukkertrængen melder sig sent på eftermiddagen. De her dadelkugler smager dejligt af enten vanilje eller kanel.
Jeg plejer altid at tilsætte havregryn til mine dadelkugler, men det var vi simpelthen løbet tør for. Så denne gang prøvede jeg at tilsætte solsikkekerner i stedet, og det virkede fint. Jeg valgte at dele dejen op i to, hvorefter jeg tilsatte enten kanel eller vanilje. Muligvis kan man bare tilsætte de to krydderier sammen, men jeg valgte det andet for ikke at få alt for mange forskellige smage, nu hvor de også skal rulles i alt muligt lækkert. Denne gang blev det til pistacienødder, mandler, kokos, hampefrø, kakao og sesam. Hasselnødder, tørret bær og kakaonibs kunne også have været gode bud.
Jeg har desuden også en opskrift på dadelkugler med lakrids. Opskriften kan du finde lige her.
Lækre dadelkugler (ca. 26 små kugler)
10 dadler
40 g mandler
30 g solsikkekerner
Enten 1 tsk vanilje eller 1 tsk kanel (Du kan også dele dejen i to og røre ½ tsk vanilje i den ene og ½ tsk kanel i den anden)
Toppings: blendet pistacienødder, blendet mandler, kokos, kakao, hampefrø og sesam.
- Udsten dadlerne og skær dem i grove stykker.
- Blend dadler, mandler og solsikkekerner til en ensartet masse. Lyt/lugt til din blender. Hvis det virker forkert, så tilsæt lidt vand.
- Tilsæt krydderi til massen. Rør rundt.
- Gør toppings klar, så det er nemt at rulle kuglerne i det.
- Tril dejen til kugler og rul dem i topping.
- Opbevares på køl.
Hav det hele klar inden du går i gang med at trille.. Det er ret klistret 😉
Trille, trille, trille…
Kom dem i en lufttæt boks.
Ingen kommentarer endnu