Simpel chiagrød med topping

Bagt grød med bær, nødder og kerner

P8141974 red

Jeg elsker morgenmad og kage. Hvorfor ikke kombinere de to ting uden at sundhedsværdigen daler? En af de morgenmadsretter, som bliver laver allermest herhjemme er havregrød. I mikroovnen. Jeps, man kan faktisk godt få en god grød ud af mikroovnen. Dog skal man stadig være over den, for den har det med at koge over…. Ups. Men hvad så med at bage sin grød? Så behøver man ikke holde øje med den, og man kan lige nå i bad, og hvad man ellers lige skal have ordnet om morgenen. What’s not to like? 🙂 Jeg har derfor eksperimenteret i en bagt grød tilsat alle mulige lækre ting, som jeg lige kunne finde i køkkenet.

Bliv ikke skræmt af den lange ingrediensliste. I princippet kan du tilføje, hvad du lige står og har. Kokossukkeret har jeg fundet i Netto, og det er af mærket Urtekram. Spis grøden som den er, eller spis lidt yoghurt/skyr til. Det smager rigtig godt.

Bagt grød med bær, nødder og kerner (4 portioner)


1 dl ruggryn
2 dl grovvalsede havregryn
2 spsk hampefrø
1 dl græskarkerner
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
Et nip salt
1 spsk kokossukker
3 dl mælk
1 æg
130 g blandede bær (jeg brugte skovbær)
20 g bær til toppen (jeg brugte blåbær)
40 g grofthakkede mandler
Kokosolie (/smør/anden olie)

  • Tænd ovnen på 190 grader.
  • Smør et ovnfastfad (24 cm i diameter) med kokosolie.
  • Spred de blandede bær i fadet.
  • Bland de tørre ingredienser (gryn, frø, kerner, bagepulver, vaniljepulver, salt og kokossukker) i en skål. Gem en smule af græskarkernerne.
  • Pisk ægget og mælken i en anden skål.
  • Fordel de tørre ingredienser over bærrene i fadet, og hæld æggeblandingen over, så hele overfladen bliver vædet.
  • Pynt med de sidste bær, mandler og resten af græskarkernerne.
  • Bages i ovnen i ca. 25-30 min. Den skal være fast, men ikke hel tør.
  • Nyd grøden lun! 🙂
  • Den kan holde sig i nogle dage.

P8141979 redP8141982 red

 

7 kommentarer

  • Nanna

    Hej Er det frosne bær du bruger? Hvis ikke, tror du man kan bruge frosne bær?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michala

      Hej Nanna.
      Jeg har prøvet begge dele – og det virker lige meget, om du bruger friske eller frosne 🙂 Håber du vil kunne lide den.
      Kh Michala

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] du brug for mere inspiration til bagt grød, så se denne opskrift med […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanette

    Ser lækkert ud.. genvarmer du den så bare i ovnen dagen efter, hvis der er rester? Jeg forsøger mig med grøden i morgen og så med rest af rabarber/jordbær der blev bagt i ovnen den anden dag.. er spændt på at smage det 😁

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michala

      Hvor lyder det godt, at du vil prøve den af. Håber du kan lide den – Det lyder jo så lækkert med bagte rabarber og jordbær!! 😀 Jeg plejer at varme den i mikroovnen. Men hvis du ikke har sådan en, så kan du sagtens varme den i ovnen på… måske 100 grader? 🙂 Men den smager faktisk også fin kold. Du må endelig skrive, hvad du synes!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilia

    Det er en spændende ide- tror jeg vil prøve at søde med dadler istedet for kokossukker og erstatte hampefrø med hørfrø 😄

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Michala

      Det lyder altså også virkelig lækkert! Har du fået prøvet det af? 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Simpel chiagrød med topping