Min brors opskrift på fyldt peberfrugt

Bagt æg med serrano og krydret fyld

Bagt æg med serrano og krydret fyld

Bagt æg er en meget lækker æggeret, og den kan sagtens erstatte den gamle klassiker; røræg. Bagt æg kan serveres til morgenmaden eller som en komponent på et brunch bord. Jeg har prøvet begge, og det fungerer rigtig godt! Fyldet kan varieres i det uendelige – så hvis du ikke liiiige har ingredienserne, som står på listen, så vil jeg skyde på, at det nok skal gå. Jeg plejer at bruge serrano, men denne gang blev det bacon (som kan ses på billederne). Derudover havde vi mozzarella (og ikke parmesan), hvilket også gik helt fint. Man kan også tilsætte lidt creme fraiche eller hytteost, for at gøre retten mere cremet. Det er virkelig også lækkert! Det er vidst kun fantasien (og ens beholdning i køleskabet), som sætter grænsen 😀 God fornøjelse!

Bagt æg med serrano og krydret fyld (2 pers)


4 skiver serrano (eller bacon)

4 æg

1 tomat

1 håndfuld frisk basilikum

1 spsk soltørret tomater, hakket

1 forårsløg

1 tsk god chili sauce (f.eks. ChuChum eller Byens Lille Luksus)

Revet parmesan ost (mozzarella kan også bruges)

Salt og peber

Ovnfaste kopper eller ramekiner

Bagt æg med serrano og krydret fyld

  • For hver kop/ramekin med to stykker serrano.
  • Hak tomat, forårs og basilikum.
  • Bland de hakkede ingredienser med soltørret tomater, chili sauce, lidt salt og peber.
  • Fordel blandingen i kopperne.
  • Slå to æg ud i hver kop.
  • Drys med lidt revet parmesan og peber.
  • Bag dem i ca. 20 min (eller til ægget har sat sig) i en 200 grader varm ovn.
  • Nyd dem mens de er varme!

 

Bagt æg med serrano og krydret fyld

Her er de lige kommet ud af ovnen.. 

 

Bagt æg med serrano og krydret fyld

Servér ægget til et ristet stykke rugbrød eller servér dem som en del af et større brunch bord.

 

Bagt æg med serrano og krydret fyld

Perfekte æg med en løbende blomme! 😀

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min brors opskrift på fyldt peberfrugt