Deluxe julehygge med fiske frokostretter

Juleopskrifter – God inspiration til salt og sødt

Rødkålssalat

Jeg har samlet en lang række juleopskrifter til inspiration. Der er både opskrifter på morgenmad, frokost, salat, drikkelse og lækkerier. Tag et kig. Det kan være, at du lige står og mangler en lækker laksesalat til julefrokosten eller lidt julelækkerier til adventshyggen.

Morgenmad i jule-edition


Der er bare ikke noget bedre end at starte morgenen ud med en lækker morgenmad. Det kan være, at du ikke har så meget tid i hverdagen, men så er jeg stensikker på, at du vil kunne få glæde af dem i weekenden.

Bagt julegrød

Bagt julegrød med æble

Bagt grød er bare genial. Miks det hele sammen, kom det i et fad, sæt det i ovnen, (gå i bad), spis! Det er nemt og lækkert. Nogle vil endda have tid til det at spise denne lækre sag i hverdagen 🙂 Find opskriften her.

 

Granola

Sprød granola med julekrydderier

Denne granola er krydret med diverse julekrydderier, og så er den ekstra crunchy! Den er så lækker og vil passe perfekt på din yoghurt, med mælk på eller på din havregrød. Du kan også hælde den i et glas og give den som en værtindegave. Find opskriften her.

 

Julefrokost


Man kan næsten ikke sige December uden også at sige julefrokost. De næste opskrifter er forslag til den festlige og madfyldte frokost. Fælles for dem alle er, at de er virkelig nemme at få lavet.

 

Hønsesalat

Hønsesalat

En god klassiker. Den er med svampe, selleri og æble – og så lige serrano også. Det giver en rigtig god smag! Find opskriften her.

 

Tunsalat

Tunsalat

Lækker, smagfuld tunsalat med bl.a. peberfrugt, dild og forårsløg. Det er en lettere udgave med både creme fraiche og mayo. Hurtig og nem at bikse sammen. Prøv den her.

 

Ruller med tunsalat

Ruller med tunsalat

Disse ruller indeholder en cremet tunsalat. Et alternativ til tunsalaten ovenover. Find opskriften her.

 

Laksesalat

Laksesalat med dild og lime

Ej, den er så skøn, denne cremede laksesalat. Og så er den bare virkelig nem at lave. Det tager ikke mere end 5 min at lave. Få opskriften her.

 

Lakseruller

Lakseruller

En anden lakseret er disse friske lakseruller. De er med røget laks, flødeost, agurk, spinat og avokado. Igen er det en nem og overskuelig ret. Find opskriften her

 

Æggesalat

Æggesalat

En sundere æggesalat som stort set smager som den traditionelle. Prøv den, du vil helt sikkert godt lide den! Opskriften er her.

 

Julesalater


Et lækkert julebord har også en god salat. Det synes jeg i hvert fald 🙂 Jeg elsker selvfølgelig også salat, især en frisk rødkålssalat. Her kommer der to lækre salater.

 

Rødkålssalat

Rødkålssalat

Denne salat er min favorit, når vi runder december måned. Den er flot og smagfuld. Den knaser, den er sød og syrlig. Mums! Find opskriften her.

 

Speltsalat med æble, mandler og bagte rodfrugter

Speltsalat med æble, mandler og bagte rodfrugter

En dejlig, mættende salat, som er fyldt med smag og knas. Den er så god. Opskriften er her.

 

Lækkerier og julehygge


Her kan du finde lækkerier til, når der rigtig skal hygges med familien og vennerne. Det kunne f.eks. være til en af de fire adventssøndage eller juleaften.

 

Risengrød med æblemos

Risengrød i en grovere version

Risengrød er en sand klassiker i juletiden. Denne variant er lidt anderledes. Den er nemlig fyldt med kerner, og så serveres den med lækker æblemos. Det smager SÅ godt. Prøv den her.

 

Klatkager

Klatkager med appelsin og vanilje

Der er tit rester tilbage, når man har lavet risengrød – eller også laver man dobbelt portion, så der er rester tilbage 😉 For med risengrødsrester kan man lave klatkager! Her har de fået selskab af appelsin og vanilje. Find opskriften lige her.

 

Æbleskiver med kærnemælk

Æbleskiver med kærnemælk

Forsød din familie og venner med de her lækre æbleskiver. Du kan gemme et lille stykke chokolade inde i æbleskiven som en dejlig overraskelse. Find den nemme opskrift lige her.

 

Vafler med julekrydderier

Julevafler

Disse vafler er perfekte til julehyggen. Servér kanelæbler, chokolade og mandelsplitter til dem. Du kan finde opskriften her.

 

Dadelkugler

Dadelkugler

De her dadelkugler er geniale! Jeg har tit lavet dem til juleaften, når der skal snackes lidt imens julegaverne bliver pakket op. Opskriften er lige her.

 

Snickersæg

Snickersæg med dadelkaramel

De her snickersæg er en sundere udgave. De er nemlig sødet med dadler istedet for raffineret sukker. De kunne sagtens gøre det godt sammen med det andet konfekt. Opskriften kan findes her.

 

Rocky road

Rocky road

Rocky road er noget af det lækreste konfekt, som man kan lave til jul. Jeg laver altid rocky road. Det er såå nemt, og simpelthen så lækkert. Du kan bruge til når du får gæster på besøg, til juleaften når I skal pakke gaver op eller som en fin værtinde gaver. Find opskriften her.

 

Drikkelse


Her kommer jeg med to bud på juledrikke. Det er to modsætninger; nemlig en juice og den tunge, varme chokolade. Jeg er ganske enkelt vild med begge!

 

Rødbedejuice med rødkål, ingefær og kanel

Rødbedejuice med rødkål, ingefær og kanel

Jeg vil virkelig anbefale denne juice. Den skriger af jul, og hvem kunne ikke godt bruge et skud sundhed i denne måned? Find opskriften her.

 

Varm chokolade med flødeskum

Varm chokolade med flødeskum

Skal du varmes godt igennem? Så prøv denne skønne, varme chokolade med flødeskum. Jeg vil garantere at hygge-barometeret er i top, hvis du serverer nogle kopper af chokoladen. Find den nemme opskrift lige her.

 

 

 

Håber I fandt de her skønne juleopskrifter interessante, og at I fandt inspiration til julehyggen. 

Hav det godt så længe.

Kh Michala

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Deluxe julehygge med fiske frokostretter