Deluxe julehygge med fiske frokostretter

Reklame for Lidl
Jeg har indgået et samarbejde med Lidl, hvor jeg har udforsket deres spændende Deluxe-sortiment. I den forbindelse har jeg udviklet to opskrifter, hvor jeg har brugt nogle af produkterne fra Deluxe-serien. Julen er lige rundt om hjørnet, og de mange hyggelige julefrokoster venter. Jeg giver mit bud på, hvordan fiskeretterne kan se ud i år samt et lille skriv om Deluxe-serien. Kig med!
Den søde jule tid
Julen indbyder i den grad til hygge, samvær og juletraditioner. Julen er en hyggetid. Hygge for mig er stearinlys, dejlige lækkerier (både salt og sødt) og bare dét at være sammen med familien. Om det så er at gå en lang tur i skoven med medbragt glögg, bage julekager og lave konfekt en hel dag eller spise skøn julemad med de tætteste. Jeg elsker det! Noget andet jeg også elsker, er at være lidt kreativ og udfordre den lange rækker af (meget skønne) traditioner. De sidste mange, mange år har jeg f.eks. medbragt en frisk julesalat til familiens fælles julefrokost buffet. Det første år blev der ikke spist særlig meget af den, men sidste år var skålen nærmest tom 😀
Deluxe-sortimentet i Lidl
Mærket Deluxe bliver udelukkende solgt i Lidl. I særlige perioder vil der være prisvenlige kvalitetsprodukter fra Deluxe på hylderne. Her til juletid (og påske) kommer der flere spændende produkter i butikkerne, og du vil helt sikkert få “mere jul for klejnerne” af at gå i Lidl 😉 I den forbindelse har Lidl udgivet et julekatalog, hvori man kan se det store udvalg. Du kan finde god inspiration til, hvad du kan bruge de mange produkter til. Der er lige fra skønne chokolader og nødder til fisk, kød, oste og pølser. Der er alt, hvad man behøver til adventshyggen, julemiddagen – både den traditionelle og anderledes, julefrokosten og når der skal pakkes julegaver op og nydes lidt sødt.
Hvis du er nysgerrig på at se i Lidl’s julekatalog, så klik blot her.
Julehygge i køkkenet med Deluxe-produkter
Som skrevet kan jeg godt lide at udfordre traditionerne lidt. Så jeg har været i køkkenet og “leget” lidt med de traditionelle juleretter; æbleskiven og silden.
Normalt serverer man søde æbleskiver med marmelade og flormelis – og det smager også rigtig godt! Men jeg synes det kunne være sjovt at lave en salt én, som man f.eks. kunne servere til julefrokost. Hermed gjort! 🙂 I selve æbleskivedejen har jeg bl.a. kommet Deluxe Græskarkerneolie og Deluxe Parmigiano Reggiano DOP, som er en italiensk parmesanost, der har lagret i mindst 30 måneder. Jeg fyldte æbleskiverne med en mousse lavet af bl.a. Deluxe ASC Dansk Røget Regnbueørred og den cremede Deluxe Cream Cheese with shrimps. Ovenpå den færdigbagte æbleskive kom jeg lidt mere ørredmousse og Deluxe kaviar. Det blev den fineste æbleskive, som smagte dejligt af ørred.
Den anden julet ret var silden. Jeg faldt pladask for Deluxe MSC Gløggsilden i min lokale Lidl butik. Sildene er marineret i en lage tilsat den test-vindende Deluxe Rødvinsgløgg med Jamaica Rom. Den måtte med mig hjem. Jeg valgte at sylte rødløg i en lage med Deluxe Manuka Honning, som er en honning fra New Zealand. På panden blev grønkål og æble lynsvitset. Gløggsilden blev toppet med de lynsvitsede grønkål og æble samt syltet rødløg. En dejlig ret, som vil sætte lidt ekstra farve og smag på julebordet.
Nedenfor kommer de to opskrifter. Hvis du prøver dem af, så må du meget gerne skrive i en kommentar, hvad du synes 🙂 Begge opskrifter er nemme – også den med æbleskiven. Fremgangsmåden er måske lang, men det skal du bestemt ikke skræmmes af.
Deluxe ørredfyldte æbleskiver med kaviar, dild og citron (ca. 22 stk)
Ørredmousse
150 g Deluxe ASC Dansk Røget Regnbueørred
180 g Deluxe Cream Cheese with Shrimps (flødeost med rejer)
3 spsk creme fraiche
2 spsk citronsaft
2 spsk hakket, frisk dild
Æbleskiver
2 håndfulde frisk spinat
80 g fintrevent Deluxe Parmigiano Reggiano DOP (parmesanost)
165 g hvedemel
½ tsk natron
½ tsk salt
2 æg, delt op i æggehvide og æggeblomme
2.5 dl kærnemælk
1 spsk Deluxe Græskarkerneolie
Smør til stegning
Derudover: Deluxe Kaviar, dild og citronskiver
Fremgangsmåde for ørredmoussen:
- Skær Deluxe ASC Dansk Røget Regnbueørred i mindre stykker.
- Bland Deluxe Cream Cheese with Shrimps med creme fraiche, og tilsæt derefter den fintskåret ørred, citronsaft og hakket dild.
- Smag evt. ørredmoussen til med ekstra citronsaft og dild.
Fremgangsmåde for æbleskiverne:
- Svits spinaten på en varm pande til den “lægger sig”. Når spinaten har kølet lidt af, så skær den i mindre stykker.
- Riv parmesanosten fint.
- Bland mel, natron, salt og den fintrevet parmesanost sammen.
- I en anden skål røres æggeblommer, kærnemælk, græskarkerneolie og spinat sammen.
- Bland derefter det våde og det tørre sammen til en dej.
- Pisk æggehviderne luftige. Start med at røre 2 spsk æggehvide sammen med dejen. Derefter vendes den resterende æggehvide forsigtigt rundt i dejen indtil, at dejen er ensartet.
- Skær små tern af smør, så du nemt kan komme smørtern i æbleskivepanden.
- Hæld lidt af dejen i en sprøjtepose eller frostpose.
- Varm æbleskivepanden op og kom et smørtern i hvert hul.
- Klip et hul forenden af sprøjteposen. Når smørret er smeltet fyldes hvert hul i æbleskivepanden 2/3 op.
- Når æbleskiven begynder at hæve en smule, og du kan se, at ydersiden er stivnet, så vend den en halv omgang med en træpind, kødnål eller gaffel. *Se billede nedenfor.
- Tag nu ca. 1 tsk ørredmousse og læg det i æbleskiven. Sprøjt derefter en lille smule dej udover fyldet, og vend derefter æbleskiven en halv omgang rundt.
- Lad æbleskiverne stege til de er gyldne hele vejen rundt, og tag dem så af panden.
- Fyld igen sprøjteposen med lidt æbleskivedej til næste omgang æbleskiver.
- Der vil være lidt ørredmousse tilbage – dette gemmes til anretningen.
Æbleskiverne lige inden de skal fyldes med lidt ekstra æbleskivedej og derefter vendes en halv omgang.
Anretning:
- Kom lidt ørredmousse på hver æbleskive.
- Skær citronskiver og læg ved, så man selv kan klemme saft udover.
- Kom ca. 1 tsk kaviar og lidt dild oven på ørredmoussen.
- Servér 🙂
Ej, men se nu lige den flotte æbleskive inden i! Det er både spinat og den lækre, tykke, grønlige græskarkerneolie, som har farvet dejen grøn. Æbleskiven er luftig og smager en snert af parmesan og græskarkerneolien. I midten er der den cremede, syrlige ørredmousse, som giver et friskt pust til den salte æbleskive.
Deluxe Gløggsild med syltet røgløg, grønkål og æbler
(4 pers.)
1 glas Deluxe MSC Gløggsild
2-3 stængler grønkål
1 æble
Skiver af rugbrød
Syltet rødløg
2 rødløg
3-4 spsk Deluxe Manuka Honning
3 dl æblecidereddike
1 spsk peberkorn
4 laurbærblade
- Halvér rødløget og skær det i tynde skiver. Kom dem op i to skoldede glas.
- Kom honning, æblecidereddike, peberkorn og laurbærblade op i en gryde. Lad det koge op. Rør lidt rundt for at honningen opløses. Hæld det derefter over rødløgene.
- Kom låg på glassene.
- Opbevares på køl.
Anretning:
- Kort tid inden anretning/servering; Rib grønkålen og skær det i mindre stykker. Skær æblet i små tern. Svits grønkålen i 5 min på panden. Kom også æbleternene på panden og lad det svitse med i 1 minuts tid. Tag det af panden. Hvis der ønskes lidt knas, så kan man også bruge æblerne friske.
- Halvér evt. gløggsildene.
- Læg dem i en skål eller et fad. Hæld lidt lage ved.
- Kom grønkål, æbletern og syltet rødløg oven på sildene.
- Servér 🙂
- Silderetten spises oven på rugbrød.
Håber du kunne lide indlægget og blev inspireret til at gå i køkkenet og være lidt kreativ. Hvad kan du bedst lide ved julen? 🙂
Kærlige julehilsner fra
Michala
Sikke nogle lækre æbleskiver – jeg kommer helt i julefrokoststemning!
Det bedste ved julen er at være omgivet at skønne mennesker og spise dejlig mad – ikke nødvendigvis julemad 😀