Anbefaling: Hahnemanns Køkken - Et madhus på Østerbro

Kompot af skovbær, æble og blomkål

Kompot af bær, æble og blomkål

En kompot med knald på farven, og en kompot med grøntsag. Ja, du læste rigtigt. Der har sneget sig en farveløs en af slagsen i denne kompot. Blomkål er den hemmelige ingrediens..

Efter jeg er blevet mor,  tænker jeg meget over at få lusket en masse grøntsager i diverse ting. Min datter skulle jo nødig få for lidt grøntsager 😉 Nyeste skud på stammen er derfor denne kompot. Den kan jeg komme på hendes (og min!) grød, yoghurt, bolle… Og det fungerer over al forventning. Hun har spist den råt – bogstavelig talt.

Derfor vil jeg gerne dele den med jer alle. Også jer, der ikke har børn selvfølgelig. For hvem vil ikke gerne spise flere grøntsager end de gør?

Synes du dog, at det er liiiidt for mærkeligt at komme grøntager i sin kompot, så kan du kigge på denne lækre én med rabarber, jordbær og æble, denne med bær, banan, mandler og ingefær, eller denne rabarber kompot uden tilsat raffineret sukker.

Kompot af bær, æble og blomkål

Kompot med skovbær, æble og blomkål (2 glas)


1/4 blomkålshoved
150 g (frosne) skovbær
3 spsk vand
1/2 æble
1 spsk tranebærpulver (kan udelades)

  • Skær blomkålen i tynde skiver. Kom det i en gryde, og hæld vand i, så det dækker blomkålen. Kog det i 5 min.
  • Imens kommer du 3 spsk vand og skovbær i en anden gryde. Lad det simre stille.
  • Skær æblet (gerne med skræl) i små stykker og kom det ned til skovbærene.
  • Kom også det færdigkogte blomkål derned.
  • Lad det stå i 5 minutters tid og små simre inden du tager det af varmen.
  • Tilsæt tranebærpulveret og blend det hele med en stavblender (eller kom det i en foodprocessor eller blender).
  • Hæld det på rene glas og sæt låg på.
  • Opbevares på køl i op til 3 dage.

 

 

I må have det godt 🙂 

Bh Michala

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anbefaling: Hahnemanns Køkken - Et madhus på Østerbro