Tunsalat med peberfrugt, forårsløg og dild

Min fødselsdag – Farverigt og lækkert frokostbord

Frokostbord

Frokostbord med alt det gode. Det var, hvad jeg gerne ville servere for mine veninder, da jeg inviterede dem til fødselsdag i år. Der var lidt af hvert – forskellige frokostsalater, oste, pølser, spreads, snacks, frugt og grønt, brød og kage. I dette indlæg vil du få opskrifter og lidt tips til at gøre dit næste frokostbord indbydende.

Jeg var selv rigtig godt tilfreds med, hvordan det hele endte med at se ud, og hvordan det smagte 🙂 – Det virkede også til, at mine veninder kunne lide det.

Hønsesalaten og tunsalaten egner sig virkelig godt til enten påskefrokosten eller julefrokosten!

Kunne du tænke dig opskrifter på andre skønne frokostretter, så kig her: Sundere æggesalat, Lækre ruller med tunsalat, Lette små æggekager eller Grønne lakseruller med avokado.

Her kommer der lidt tips til, hvordan jeg gjorde:

Overblik!

Jeg brugte en del tid på at finde ud af, hvilke retter, snacks m.m., der skulle være en del af frokosten. Jeg elsker at visualisere den endelig anretning ved at tegne og lave lister med ingredienser o.s.v.. Det gør det meget nemmere at komme hurtigere i mål med indkøb, så; Få et overblik over, hvilke retter m.m., der skal laves – og derefter hvad du allerede har, og hvad der skal købes udover.

Forberedelse, forberedelse, forberedelse…

Jeg vil gerne indrømme, at det tog en huuuulens tid at forberede. Lidt længere tid end hvad jeg egentlig havde troet. Selvom min kæreste tog Nora det meste af tiden, så er der jo altid et eller andet man skal gøre i forhold til hende 🙂 OG den største faktor var nok følgende; vi har verdens mindste køkken med det mindste køleskab og fryser – samt ingen opvaskemaskine. Så du kan nok sagtens få smækket det hele sammen på lidt kortere tid (hvis du selvfølgelig har lidt mere plads end jeg). Jeg brugte stort set hele lørdag og søndag formiddag på at forberede og anrette. Hvis bare jeg havde været en lille smule smart, så havde jeg selvfølgelig delt opgaverne ud i løbet af ugen op til. Dét var jeg ikke 😉 men nu er det tip i hvert fald givet videre; Forbered så meget som muligt i god tid!

Anretning af frokostbordet

Anretningen er ret vigtig for, at det hele ser indbydende ud. Jeg havde valgt at bruge en masse spækbræt til at anrette på. Jeg elsker tapas, hvor man tager lidt af det ene og lidt af det andet. Idéen med spækbræt-anretningerne kom der fra. Jeg tænker meget i farver og mønstre, så selvom en frokost godt kan være ret kødfuld – og dermed farveløs – så kan man sagtens spicy det hele op med grønt og frugt. Har du lyst til at gøre det endnu mere indbydende at se på, så kan du skære frugt og grønt sjovt ud. Det gjorde jeg f.eks. med kiwien. Hvis du bruger ananas, så kan du bruge den grønne stok som pynt, og anrette ananasskiverne ved eller rundt om. Få det til at se lækkert ud ved at anrette flot – og ved at bruge farverige grøntsager og frugter, som kan være skåret anderledes ud end normalt. 

Til slut får I lige en liste over de retter og lækkerier, der var på bordet. Man kommer hen til opskriften ved at klikke på linket. Jeg valgte (p.g.a. tidspres, haha) at købe brødet udefra – det var jeg såå glad for, at jeg gjorde!

Frokostbordet:

Hønsesalat – eller nærmere kyllingesalat
Tunsalat
Rødbedespread
Ærte/edamamespread
Marmelade – Chia-skovbærmarmelade og en købt abrikosmarmelade
Forskellige oliven – nogle med sten, andre med mandler og peberfrugt
Forskellige oste – skæreost, brie, emmentaler og en blød Castello Marquis
Forskellige pølser og pålæg – oksepølse, serranoskinke, salchichón og små snackpølser
Syltet rødløg (Opskrift af Ditte Ingemann)
Cornichoner
Grøntsager – agurk, rød peberfrugt og bladselleri
Frugt og bær – vindruer, figner, kiwi og blåbær
Krydrede peanuts
Bønnechokoladekage med avokadocreme og blåbær (modificering af denne)
Rugbrødschips, rugstave og diverse kiks
Rugbrød (købt i Nettos bake off) og et lyst surdejsbrød (købt i Hahnemanns Køkken)

Frokostbord

Håber I kan bruge lidt af det, eller i hvert fald få en smule inspiration til jeres næste frokost.

 

Er du på udkig efter inspiration til brunch? Så kig her, hvor jeg har samlet en masse idéer!

 

Kh Michala

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tunsalat med peberfrugt, forårsløg og dild