Mini cupcakes med bær og hvid chokolade

Sommersalat med melon

Sommersalat med melon

Sommeren er over os, og varmen har for alvor taget fat! Man (jeg) har ikke den store lyst til at stå i køkkenet og kokkerere i flere timer, så derfor er det de lette og hurtige retter, der vinder for tiden. Denne salat er så nem at lave 🙂 Den er sommerlig, let og lækker. Lige det man har brug for nu.

Sidste år købte jeg en melonske i Søstrene Grene til ingen penge. Den kan bruges til at lave de fineste frugtkugler – ikke kun ud af melon. De er ret dekorative, de små kugler. Jeg har også set melonskeer i andre køkkenbutikker, så den burde være til at få fat på. Hvis du er lidt ligeglad med udseendet på din salat, så kan du selvfølgelig bare skære små stykker af melon – det vil fungere lige så fint og smage akkurat ens 😉

Foruden melon så er der en masse andre farverige ingredienser; de røde cherrytomater, de blå blåbær, de hvide mozzarella kugler (her kan du selvfølgelig også bare plukke eller skære mozzarella af en normal, stor kugle), det grønne salat og de grønne edamamebønner. Det er en sand farve eksplosion – og dine sanser vil takke dig for den!

Jeg har sat salaten til at være til 4 personer. Her er den tænkt som en del af et måltid, hvor der f.eks. også vil være kød og brød. Den vil helt sikkert passe så godt ind til en grillaften! Men den ville nu også være god at tage med som en frokostsalat.

Jeg har linket til en hjemmelavet pesto. Den er virkelig god! 🙂 Men hvis det skal gå lidt stærkt, så vil jeg anbefale den grønne pesto fra Løgismose, som kan købes i Netto.

Så er der vidst ikke så meget andet at skrive end god fornøjelse med salaten – Håber I vil kunne lide den!

Sommersalat med melon

 

Sommersalat med melon (4 pers.)


Ca. ½ vandmelon (vurdér selv efterstørrelsen)
Ca. ½-3/4 cantaloupe melon (Alternativ: Galia)
200 g cherrytomater
200 g edamamebønner (kan findes på frost)
75 g blandet salat
125 g blåbær
125 g mozzarella kugler (drænet vægt)
En god, grøn pesto (Opskrift på en hjemmelavet)
½ dl solsikkekerner
140 g skiver af serrano skinke (Kan godt udelades)

Redskaber: Melonske

  • Skyl alt frugt og grønt.
  • Brug melonskeen til at lave fine, små kugler af melon.
  • Halvér cherrytomaterne.
  • Hvis edamamebønnerne er frosne, så lad dem stå i kogende vand i 2-5 min, og hæld derefter vandet fra og lad dem køle af.
  • Rist solsikkekernerne på en varm, tør pande til de er gyldne.
  • Skær serrano skinken i mindre stykker.
  • Bland alle ingredienserne i en skål eller et fint fad. Du kan enten røre pestoen sammen med de andre ingredienser eller toppe salaten med klumper af pesto.
  • Nyd! 🙂

 

Sommersalat med melon

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mini cupcakes med bær og hvid chokolade