Acai dadelæg med hvid chokolade

Acai dadelæg overtrukket med hvid chokolade. En perfekt lille snack, en lækkeri til dine gæster eller en fin gave til værten/værtinden. Der er mange gode undskyldninger for at lave disse lækre sager! Find opskriften lige her.
Påsken står for døren, og hvad er mere oplagt end at lave sine egne påskeæg. Klassikeren er marcipanæg, men hvorfor ikke prøve at lave dem lidt sundere? Det er stort set ligeså nemt. Alle ingredienserne skal nemlig bare blendes og så overtrækkes med hvid chokolade. Easy peasy! 🙂
Jeg lavede dem i samarbejde med Katharina for nogle uger siden, hvor vi hyggede i hendes køkken. Her blev de lækre Snickers æg med dadelkaramel også til! Jeg kan virkelig anbefale begge opskrifter. De er så nemme at gå til, og resultaterne er utrolig mums! 😉
Hvis du ikke lige er til at stå og lave dem ægget-formet, så kan du også sagtens trille dem til kugler. Det vil selvfølgelig fungere lige så godt.
Acai dadelæg med hvid chokolade (ca. 11 stk)
15 friske, udstenede dadler
1 dl havregryn
½ dl kokosmel
½ tsk vaniljepulver (alternativ: 1 tsk vaniljesukker)
2 tsk acaipulver
2 spsk smeltet kokosolie
100 g hvid chokolade
Acaipulver til pynt
- Kom alle ingredienserne (undtagen den hvide chokolade) op i en blender, og blend det til en ensartet masse.
- Kom massen på køl i mindst en time, så den lige kan sætte sig lidt.
- Form massen til små æg.
- Hak chokoladen fint. Smelt 2/3 dele af den hvide chokolade over vandbad – pas på, at vandet ikke buldrekoger, så der kommer vand op i chokoladen. Når den er smeltet, tages chokoladen af varmen, og den sidste tredje del kommes i. Rør rundt til det er smeltet.
- Hæld den smeltede chokolade i et krus eller lille skål.
- Overtræk æggene med chokolade ved at bruge to gafler til hjælp.
- Læg de overtrukne æg på et stykke bagepapir og drys med acaipulver inden chokoladen er størknet.
- Opbevares i en tætsluttet beholder på køl i 1 uge.
Ingen kommentarer endnu