Top 9 opskrifter i februar 2018 - og en lille update

Oreotærte med saltkaramel og chokolade ganache

Oreotærte med saltkaramel og chokolade ganache

 

Oreotærte – savle, savle…. Her får i en utrolig syndig, men yderst lækker oreotærte fyldt med saltkaramel og chokolade ganache. Ingredienslisten er ret kort – oreokiks, smør, sukker, fløde, chokolade og havsalt. That’s it.

I sidste weekend holdte jeg fødselsdag, hvor jeg havde inviteret mine veninder. Vores stue var proppet til randen med kageglade sjæle . perfekt måde at holde søndag på.

Det er anden gang, at jeg laver kagebord til min fødselsdag – og jeg elsker det simpelthen. Jeg havde stået hele lørdag og bagt diverse kager – og hygget mig til god musik. Der var et par kiksere, men heldigvis lykkedes det hele i sidste ende.

Du skal ikke være fedt – eller sukkerforskrækket, hvis du vil prøve denne kage. For den består udelukkende af netop det. Men hvad søren.. Det skader ikke med et enkelt stykke. Jeg vil skyde på, at hvis man kun bagte denne, så var den nok til ca. 10 mennesker, alt efter hvor store stykker man skærer. Jeg brugte både min aflange form (omkring 34×10) med løs bund og to små springforme (Ø12). Jeg gjorde det på denne måde, fordi jeg bare ville bruge min aflange form – haha 🙂 Så du kan også bruge en større springform eller flere små. Det er helt op til dig 🙂

Oreotærte med saltkaramel og chokolade ganache

Oreotærte med saltkaramel og chokolade ganache (ca. 10 pers.)


Bund
36 oreo kiks (ca. 2½ pakke)
100 g smør
Karamel
2 dl sukker
1.5 dl piskefløde
50 g smør (blødt)
Et stort nip havsalt
Chokolade ganache
300 g mørk chokolade (70%)
3 dl piskefløde

Evt. ekstra havsalt og oreokiks

 • Bund: Blend oreokiks til ukendelighed. Jo finere, desto bedre.
 • Smelt smørret og hæld det udover kiksene. Rør rundt til du har en ensartet masse.
 • Oreomassen fordeles i en smurt form. Vær meget omhyggelig med at få presset det godt ned i hjørner og kanter. Sæt den på køl.
 • Karamel: Tilsæt sukkeret til en gryde og lad det smelte under varme. Du behøver ikke at røre i det før det er godt gyldent og smeltet. Pas dog på, at det ikke bliver for mørkt i farven.
 • Imens varmes fløden op i en anden gryde (til kogepunktet). Tag gryden med sukkeret af varmen, når det er gyldent og smeltet, og tilsæt den varme fløde der til. Rør godt rundt.
 • Tilsæt nu smørret og rør rundt. Til sidst tilsættes lidt havsalt, som røres ud i karamellen.
 • Lad det køle af en smule inden du hælder det udover oreobunden. Når det er gjort, så kom tærten ind på køl igen.
 • Chokolade ganache: Chokoladen hakkes fint og ensartet. Fløden varmes op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og tilsæt den finthakkede chokolade. Lad det stå i nogle sekunder før der røres rundt.
 • Når al chokoladen er smeltet, så hældes det udover karamellen i oreobunden. Sæt den på køl til chokolade ganachen er stivnet.
 • Lige inden servering kan du pynte med lidt ekstra havsalt og oreokiks.
 • Velbekomme 🙂

Oreotærte med saltkaramel og chokolade ganache

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Top 9 opskrifter i februar 2018 - og en lille update