Buddha bowl med tahindressing

Quesadillas med bønnefyld og guacamole

Quesadillas med bønnefyld

Quesadillas er en lækker, velsmagende hverdagsret for hele familien. Små, sprøde trekanter med cremet bønnefyld og revet cheddar serveret med guacamole, creme fraiche og salsa – det kan altså anbefales! 🙂 De er så nemme at lave og er en af favoritterne her hjemme. Fyldet kan varieres i det uendelige, hvilket er jo super smart, hvis man har brug for at få tømt ud i køleskabet.

Quesadillas med bønnefyld

Denne variant er vegetarisk, men man kan sagtens tilsætte 300-500 g kød – f.eks. oksekød – til bønnefyldet. Hvis du har mod på det, så synes jeg helt klart, at det er værd at springe ud i denne vegetariske quesadilla.

Jeg lavede dem ved en veninde for en måneds tid siden. Hun har en 8 måneder gammel dreng, som elskede det! Så derfor tør jeg godt at sige, at man saftens kan servere dem for hele familien :p

De er også ret gode til frokost. Så hvis man alligevel er i gang, så kan man lave en ordentlig portion og få lækker frokost dagen efter.

Den originale, mexicanske quesadilla er lavet med majstortillas – men denne er lavet med fuldkorns tortilla, som smager så godt! Og så er fuldkorn jo altid et godt valg, når man ser på sundheden.

Quesadillas med bønnefyld

Quesadillas med bønnefyld og guacamole (3-4 pers.)


Quesadillas:

1 rødløg
2 fed hvidløg
1 ds hakkede tomater
1-2 røde peberfrugter
1 squash
2-3 gulerødder (alt efter størrelse)
½ tsk cayennepeber
1 tsk spidskommen
1 ds blandede bønner (jeg brugte den fra Urtekram)
Salt og peber
150 g revet cheddar
1 pakke fuldkorns tortilla

Ekstra tilbehør: Creme fraiche, salsa..

  • Hak rødløget fint og pres hvidløgsfedene. Svits det i en gryde med lidt olie i et par minutter.
  • Tilsæt de hakkede tomater.
  • Skær peberfrugterne i tern. Riv squashen og gulerødderne groft. Tilsæt det til gryden.
  • Tilsæt krydderierne, og lad det simre i 5 minutter.
  • Tilsæt bønnerne og lad det simre yderligere 2 min.
  • Smag e.v.t. bønnefyldet til med ekstra krydderier.
  • Varm en pande op (uden fedtstof). Kom en tortilla på panden. Fordel lidt bønnefyld på tortillapandekagen, derefter cheddar og slut af med endnu en tortillapandekage. Når den nederste tortillapandekage er blevet sprød (der går ca. 2 min), så skal den vendes, så den øverste tortillapandekage også kan blive varmet. Enten kan du bruge en stor tallerken eller et par redskaber til at vende den.
  • Når begge tortillapandekager er sprøde, så er quesadillaen færdig. Kom den hen på et skærebræt, hvor den skæres i mindre stykker.

Guacamole:

2 modne avokadoer (most let)
1 fed hvidløg (presset)
2 tomater (i tern og det våde kød fjernes)
½ rødløg (finthakket)
1 spsk creme fraiche 9%
½ tsk cayennepeber
Saft fra ½ lime
Salt og peber

  • Alle ingredienserne blandes. Smag den e.v.t. til med ekstra limesaft og krydderier.

 

Quesadillas med bønnefyld

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Buddha bowl med tahindressing